發新話題

MAR 12 期指,期權

引用:
原帖由 paaq 於 2012-3-30 13:54 發表
因為有郭氏兄弟緣故,今日成交應該會多番...

新鴻基地產兩聯席主席郭炳江及郭炳聯捲入涉貪醜聞,隨即遭廉署起訴,消息令新地股價復牌後急挫,連帶相關窩輪今早亦死傷無數,屍橫遍野,有發行商估計,由於新地事件事出突然,發行商之前來不及作對沖,故或會因股價大插水而蒙受虧損。
單單16的成交金額已有近88億, 大成交並裂口下破100元關口, 大時代順排向下, 情況暫未許樂觀
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

1 & 12等股份似乎亦受到影響, 12裂口下試41元關口

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-30 14:05 發表
ok ching, 個市點睇, 其實今日如果唔係新地, 個市應該係有反彈的, 但現在咁 ge 勢, 似乎 no eye see, 四月份

Edward兄你好!

各大圖似乎Bible處低位, 唯MA下壓
下週期指或見反彈回試207水平, 待各大圖見-PC & #1CLM準備拗落再SOP

密切留意Bible & TRP訊號轉變

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-30 14:16 發表
請去實戰區再和你討論
已於實戰班專區留言

4月186P今日有44xx張成交

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-30 14:48 發表
thank you, ok ching, 另外, 不知各位有否留意, 186p Apr 有 4413 成交, 是場外交易?
雖然點數較少, 但似乎是SP

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-30 14:56 發表
咁少點數都 SP, 咁有冇可能有 LP 最貼價的呢? 198-204p 成交都不少, 極有機會
有可能是Long貼價而Short遠價, 以減低時間值的損失

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-3-30 15:07 發表
可能係 lp 202 + sp 198 + sp186
小弟亦有Ourstation兄的想法

發新話題