發新話題

APR 11 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-27 13:56 發表
大仙見#2X3, #1CLM準備拗落, 已見TST西, 準備行紙五..
由於MA上拓, 期指或將反覆回補上升裂口..
大仙現行紙五, 各位同學或可留意動力..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 KM88 於 2011-4-27 11:08 發表
[4/26/2011 8:35:25 AM]: 指數對期貨的合理價值:

香港恆生期貨
四月:-13.47
五月:-190.8

國企期貨
四月:-34.30
五月:-66.33
資料由 Bloomberg 提供.
Thanks KM兄一直為大家提供實用而可靠的各項資料

期指下行至調整力量次目標時, 未見大成交買上..
需留意TOC或MOC有否#2D3作輕微反彈後, 再下破24020水平..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-27 14:20 發表
大仙現行紙五, 各位同學或可留意動力..
Bible、TST & 紙五如能同步配合, 的確好用, Thanks MT Sir

引用:
原帖由 oem7110 於 2011-4-27 14:38 發表
買上未.. 啞?
大仙始見持槍, 或有反彈, 但由於見紙五, 反彈過後如MOC或細仙未有#2D3訊號出現, 期指將繼續下試23900-23920水平..
密切留意低位有否見TST & Bible訊號..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-27 14:48 發表
大仙始見持槍, 或有反彈, 但由於見紙五, 反彈過後如MOC或細仙未有#2D3訊號出現, 期指將繼續下試23900-23920水平..
如反彈過後, MOC或細仙未有#2D3訊號出現, 各位同學或可留意持槍何時到頂再SOP..

引用:
原帖由 manpower 於 2011-4-27 14:55 發表
塊地叫緊14億7
屬上限水平, 發展商似乎頗為看好4-5年後, 該區的發展潛力..

引用:
原帖由 kingkong_asia 於 2011-4-27 15:01 發表
高山道地皮以15.25億賣出
雖然看好該區, 但似乎是慎重樂觀..

引用:
原帖由 manpower 於 2011-4-27 15:07 發表

又成皮一尺.................
該區應價此尺價, 相信4-5年後落成時, 尺價可能更高..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-27 14:48 發表

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-27 14:54 發表

如反彈過後, MOC或細仙未有#2D3訊號出現, 各位同學或可留意持槍何時到頂再SOP..
大仙持槍到頂位置回落, 剛好是反彈高位後的一棍, 其後回落..
但雖下破低位, 已SOP的同學, 仍需留意MOC或細仙有否#2D3的出現, 在支持附近隨時止賺..

發新話題