發新話題

DEC 10 期指,期權

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2010-12-23 15:53 發表

150食糊先
大大仙上午見三相同步配合持槍, 待DCC行完, 留意有否TST西再SOP
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 canido2010 於 2010-12-23 15:59 發表
我都完成lp架目標。已經食糊了。第一次感受曲點架威力!
小弟記憶所及, Canido兄已經不是第一次感受曲位威力

引用:
原帖由 hsi_c1 於 2010-12-23 16:03 發表
大家都有份唔錯聖誕禮物
未到平倉離場, 都不要鬆懈, 時刻警惕, 提防大市反咬一口

MOC見#2X3, 或準備形成GP反彈一浸..

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-23 16:06 發表
MOC見#2X3, 或準備形成GP反彈一浸..
MOC果見MGP & DBT反彈一浸

引用:
原帖由 canido2010 於 2010-12-23 16:06 發表
OK兄,小弟前段時間系試等價Option架。今次就是有計畫去試曲點期權。今晚仲要請教OK兄,點樣更加細緻去睇圖!
等價的威力, 相信沒有價外轉價內的強, 上完期權班的Canido兄應該很清楚這點對吧?
各位同學, 今晚上堂見

引用:
原帖由 Jinpa 於 2010-12-23 16:21 發表

這下橫行再向下擴張的TST如何測度真的要到實戰區向大家討教了!
如用大大仙做TST, 可得出下午的低位, 但由此大仙的大哥附近應有支持, 因此小弟預計未必會到..
詳細可到實戰班專區參考

引用:
原帖由 terry 於 2010-12-23 21:03 發表

可惜我仲未入到...實戰班專區..... 我已經讀完實戰班.... 但我沒有.PASSWORD.... 怎樣辨呢......
Terry兄你好!

可向葉小姐查詢, 同學們確認已上實戰班, MT Sir將放寬權限 & 密碼讓同學進入..

引用:
原帖由 Maggie 於 2010-12-24 01:43 發表
多謝各chIng詳細回覆,我明白得多了,咁我有無需要止蝕先?定係等時間值減低?
Maggie你好!

Maggie的SP會否是218P呢 ?
由於涉及課程內容, 止損的考慮, Maggie或可回看notes, 參考MT Sir課堂上所教, 視乎市沌 & 曲位點數來考慮進行止損或追..

引用:
原帖由 ESGoddess 於 2010-12-24 06:11 發表
大家好!新手報導,嚟跟各位大大學嘢!

多謝 OK~ 兄推介!
Goddess版主你好, 好久不見, 各位Bully的大大都好嗎?

希望各位大大都能賺完聖誕大禮物, 再賺新年大利是\/

發新話題