發新話題

MAR 12 期指,期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-3-21 14:08 發表
大仙受托見pc上番21000
15:06 期指 @ 20954, Goldwater兄Bingo!
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-21 15:12 發表
今日觀戰, 隔岸觀火, 大家賺多的 !!!  呢幾日走左去睇英鎊
市場雖不一樣, 但宇宙力量萬變不離其中
莫非Edward兄預期到英鎊將出走勢?

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-21 15:26 發表
現時香港市場, 人為控制力量大, 流通性又低, 相反, 外匯商品等, 造市機會難, 公平些, 見個市係 250ma 爭持, 又見英鎊在高位, 不如轉一轉軚姐....
且鎊匯仍在區間上落
做即市炒上落波幅每轉賺個一二百點子, 不亦樂乎

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-21 15:35 發表
ok and fatpat ching, 不如去實戰班講, 因為可能涉及課程, 去歐完區講 ?
實戰班專區內的兩個板均可

引用:
原帖由 BB888 於 2012-3-21 15:40 發表
OK HING & GOLDWATER HING 係咪睇以家開始可以上到 21200~500 ? THANK YOU
若X浪後的調整浪A行完, 期指的確有機會行浪B回試212水平

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-3-21 15:59 發表
今日見幾個圖GP再加ma撞ma,又點會跌呀!
從日線圖看, 似乎是中浪向淡、大浪向好
因此小弟跟Goldwater兄看法相近, 有調整但不太深

各位早晨!

期指週二(3月20日)至昨日(3月22日)再三下試日線圖250MA支持(現約20742點), 低見20734點反彈, 今日(3月23日)
期指裂口低開, 並下破250MA, 低見20620反彈

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 sinding 於 2012-3-23 11:14 發表
大家早晨!
昨日:
12 月  30000 认购    18点成交1001张.
12 月  24000 认购   373点成交501张.
有何启示?
全LC?

引用:
原帖由 BB888 於 2012-3-23 11:24 發表
OK C Hing 係咪即係今日有機會反彈見20945  thx
BB兄你好!

反彈或於下週開始

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-23 11:34 發表
SC 240 + LC 300 ??
又或是SC300, 以補回LC240所損耗的部份時間值?

發新話題