發新話題

FEB 12 期指,期權

引用:
原帖由 chunlee 於 2012-2-23 13:39 發表
330單日大成交上升已近18%
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 chunlee 於 2012-2-23 15:53 發表
+24%D補倉出現
12億成交挾升25%, 大戶果然強

引用:
原帖由 iwanttogetrich 於 2012-2-24 13:49 發表
PC and GP coming up?!...TST W soon?!...
Getrich兄所說的是MOC?

引用:
原帖由 paaq 於 2012-2-23 17:17 發表

可能有大鵰
Paaq兄所指的大鵰是?

引用:
原帖由 Stking 於 2012-2-24 10:11 發表

負碌啫.. 無預期咁快有得食

唔好貪心 晚上諗定明天個RANGE 係邊度.. 唔好聽太多燥音..聽多幾次就知個有料無料...
再上來呢度跟各CHING 學野 好過聽財演

做好止蝕..(我係初哥.. 唔做對沖.. 咁樣簡單D.)   一定守好紀律..
再加運氣..就有意外收獲
成功非僥倖, 只有努力鑽研、細心分析、以及不斷求進的人, 才能把握稍縱即逝的機會
成功總有原因, Stking兄 & 其他師兄師姐的成功相信亦不例外

http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=4513&extra=page%3D1

日後討論區的同學 & 朋友有福了!
MT Sir誠邀Jinpa兄成為"期權進階"的板主, 為各位同學教授一些關於期權較深入的知識

引用:
原帖由 iwanttogetrich 於 2012-2-24 13:49 發表
PC and GP coming up?!...TST W soon?!...
引用:
原帖由 iwanttogetrich 於 2012-2-24 13:50 發表
as expected....immediately TST W
MOC見TST西, Getrich兄Bingo!

下午Call的IV似乎比今早高了點

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-2-24 14:45 發表

庄家不嬲都會在星期四/五抽高IV,令到以小博大成本貴了,推高IV最多都係比你做short,賺期權金嘛!
其實Ricksuen兄 & 其他討論區內的同學/朋友, 有否預期下週結算前, 期指會在哪個區間上落, 再擬定搏大策略?

引用:
原帖由 iwanttogetrich 於 2012-2-24 14:30 發表
13:30 mate....lets look for the next one.
MOC似欲形成#2D3 & MCF-DN下走一回

發新話題