發新話題

APR 11 期指,期權

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-4-20 12:09 發表
Morning OK兄
Ken兄您好!

難得Ken兄能百忙中到來, 望Ken兄能分享對後市走勢看法..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-4-20 13:22 發表
OK兄, 我估行5浪機會多, 因為到而家都冇乜 signal 見大底
且看是次A浪能下行至什麼水平..

引用:
原帖由 Surfer58 於 2011-4-20 13:50 發表

咁即係有機會爆向上?
暫未見較大的見底訊號, 亦未見同步向上訊號出現, 短期內出現爆升機會不大..
且繼續密切留意Bible & DTR訊號..

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-4-20 14:01 發表
如果得閒約食飯呀!
OK, 詳情電聯

引用:
原帖由 Surfer58 於 2011-4-20 13:53 發表
如果 388 要下試 $17x, 即係港股大多會跟隨, 咁就未必會勁上住喎?
引用:
原帖由 hsi_c1 於 2011-4-20 14:25 發表
如果388要回

即係個市都唔多叻wor
恆指是由眾多恆指成份股所組成, 如以單一股份來推測大市, 會頗危險..

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-4-20 14:34 發表
10pt窄幅上落~30min
zzzzzz
由於..
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-20 11:50 發表

細仙DCC行完未能與大仙#1同步, 因此只能反覆而未見較大調整..
大仙初見#2X3, 上午收市前或牛皮反覆..
因此窄幅上落..

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-4-20 14:49 發表
反彈完, 再 down trend 開始
Thanks Franky兄指點..

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-4-20 14:49 發表

今朝做咗 sc238 @130 和 sp238 @258 都無乜嘢可做...上來走走囉.
如果Ken兄可多上來跟各位同學討論心得, 相信將會幫助到不少討論區的同學..
Ken是此倉短炒還是長留待結呢?_?

從CP看, 即月Put似乎轉勢乏力, 結算位看來會於較高位置, 如240之下..

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-4-20 15:08 發表

未知, 但236~239之間唔會郁住.
Thanks Ken兄
小弟或會看技術指標能否配合, 或於238找有否SOP位置..

發新話題