發新話題

MAR 12 期指,期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-3-21 10:18 發表
#939個底打得唔錯
內銀當中形態頗為不錯
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-3-21 10:37 發表

睇完你地d倉位, 發覺原來我太進取, 平均在 3000 點範圍, 如 sc, 我呢個月頭同月中開既都係在 224 同 218
由於小弟多數在期結前開再下一個月的倉(如1月份期結, 小弟會開3月份的SC/SP), 因此扣都一般比較價外

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-3-21 10:09 發表
SP MAR FOTM before 10 for some spending

Hope the Chief election won't crash our market next week
未知Fatpat兄所開的SP位置是?

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-21 10:59 發表
ok ching, 打算去到乜位先考慮  SC, 我打算 211 左右就開, 會否冇機會達到呢 ?
小弟希望目標在212, 與Edward兄大致相同

引用:
原帖由 CB900 於 2012-3-21 11:42 發表
will tai sin have a chance of GP?? OK ching
是的, 而大大仙亦有機會形成#1GP

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-3-21 14:29 發表
SP192 @20 no luck (@19 around 10 this morning. Maybe it have reached 20 early this afternoon, but I have inactivated it before lunch)
SP190 @15 x 2.
Far enough for 200pts (1%) drop for the coming 7 days.
But collect $1000+ as I have idle margin.
My position is delta 0.05 this morning.
月中接近月尾, 時間值果然損耗得比較快
即使上午期指下跌, 192P的點數仍回不了高位

引用:
原帖由 paaq 於 2012-3-21 14:35 發表
330 又坐火箭
上星期開始, 1083勢亦如火箭

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-3-21 14:42 發表

Mar is quarter end

Do you have Jun position
Can you share your view for the next quarter (Apr / May / Jun)

I have opened JUN SP168 @148
小弟現只有4月份的扣, 未有開6月份的倉

至於大市走勢, 且看現能否形成二重二或三重三反覆調整, 再看下月

Jun 168P 現理論值只有約110點

引用:
原帖由 CB900 於 2012-3-21 11:42 發表
will tai sin have a chance of GP?? OK ching
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-3-21 09:21 發表
各位早晨!

大大仙見+#1PC、似欲形成#2D3, 望承Fatpat兄貴言繼續反彈

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-3-21 11:46 發表

是的, 而大大仙亦有機會形成#1GP
大仙現行#2V3、大大仙今早見#2D3, 似乎見#1GP向上
下午期指由低位挾升200點, Bible認真好用

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-3-21 14:47 發表

Yes, that's the beauty of option.
Short for income, especially waiting for direction.

If big drop (>1000pts) next week, I can open APR LP (or spread) to cover.
If not, then $$$$
Fatpat兄本月看來生""不少, 恭喜恭喜

發新話題