發新話題

DEC 11 期指,期權

引用:
原帖由 walletegg 於 2011-12-19 16:31 發表

我都好想上核心課程及實戰班,可惜我星期四有其他課堂要上,所以未能參加!
引用:
原帖由 optionjohn 於 2011-12-19 16:27 發表
thanks~
好漫長呢
叫我john可以了
多多指教~
投資之路同樣漫長, 因此兩位不用急, 只要用心鑽研, 待他日安排好時間再上課
希望日後能與Walletegg兄 & John兄一同研究MT Sir所發現的宇宙力量、繼續跟各位同學捕捉頂底
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-12-16 09:19 發表

各位早晨!

星期三(12月14日)
期指下試18250水平, 收市前低見18250點; 昨日(12月15日)期指裂口下跌, 低見17853點反彈

**** 本內容被作者隱藏 *****
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-12-19 15:09 發表
http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=4332&extra=&authorid=5&page=8

剛才CB900兄於實戰班留意大時代見RP、#1PC & #2D3
如30min M回落能形成DBT同步向上, 這次反彈或有機會再試上週五(12月16日)預測反彈首目標 & 上行目標
各位午安!

昨日(12月20日)期指上試18300水平, 高見18290點回落呎倒跌, 低見17966點反彈; 今日(12月21日)期指裂口高開, 上試反彈首目標約18500水平, 高見18508點回落

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 cheesecake 於 2011-12-21 15:42 發表
thank you ok hing ! i still working hard to  learn.
Cheesecake兄你好!

只要仍在這瞬息萬變的市場內, 大家都需要努力學習

引用:
原帖由 handcream50 於 2011-12-21 15:43 發表
細仙,MOC都PC了
細仙見SBO, 且看大仙能否見#2X3配合向上

引用:
原帖由 handcream50 於 2011-12-21 15:43 發表
細仙,MOC都PC了
仍需留意大大仙M處高位、大時代#1 CLM準備拗落

引用:
原帖由 handcream50 於 2011-12-21 16:00 發表

明白,不過小弟用緊細期即日練習BIBLE中,成績唔錯,所以無太上心於大時代等等
加油!
就算即市Bible, 訊號亦相當準確, 只要多觀察、練習, 就會留意到訊號顯示出力量所在

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2011-12-21 15:57 發表
wai ching and ok ching, 今個月如果俾你地選擇, 會 LC 186 + SC 190  定 LC184 + SC 188, 假設符合 ok ching 的預測
Edward兄你好!

假設大市走勢符合小弟預測, 小弟或會選擇同時做後者(LC 184 & SC 188), 雖然入價風險可能會比較大, 不過由於兩者相隔400點, 即使指數上行至188樓上, 亦有數十點的利潤

當然, 必須是符合預測走勢, 否則

引用:
原帖由 handcream50 於 2011-12-21 17:32 發表
請問如何於WINGO32 睇CALL/PUT圖??
在MT Sir的太極期權心法光碟, STKO的Template中應有CALL/PUT圖包括在內, 該預設頁(.tab)內有Call圖、期指圖 & Put圖(由左至右排列)
Handcream兄或可在WQ下面的預設頁找找看

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-12-21 15:24 發表
各位午安!

昨日(12月20日)
期指上試18300水平, 高見18290點回落呎倒跌, 低見17966點反彈; 今日(12月21日)期指裂口高開, 上試反彈首目標約18500水平, 高見18508點回落

**** 本內容被作者隱藏 ***** ...
各位午安!

昨日(12月21日)下午期指低見18266點反彈, 收市前高見18418點回落; 今早(12月22日)期指裂口低開, 下試18200水平, 低見18225點回升

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

大大仙處TRP支持, 現行DCC, 留意#1 CLM後有否回馬槍配合 & 大仙會否形成SBO向下走一回

發新話題