發新話題

MAR 12 期指,期權

引用:
原帖由 paaq 於 2012-3-20 12:47 發表

呢隻豬最"醒"係借老廉"調查"隻狼有無誹謗(唔係有無講大話因為無得查)
但,老廉會唔會去開個file去篤未來阿頭呢?

以佢性格,隻豬好可能將來成立個比白鴿更大既反對黨繼續爆料 ...
為求目的, 政治有時真的可以很醜惡
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-3-16 14:50 發表
各位午安!

本週初期指調整回試20830-20850水平, 低見20851點大幅反彈, 週二(3月13日)裂口高開, 週四上破21600水平, 高見21671點回落

昨日(3月15日)期指調整回試21100-21200水平, 低見21164點反彈

以下內容需要回復才能看到

從日線圖看, 期指昨日(3月15日)低位21164點為一調整浪之力量縮減首目標, 及另一調整浪之力量縮減次目標, 期指如能穩守昨日低位, 將反覆回試一上升浪之力量縮減首目標約21570-21600水平

注意, 由於半代見#2B3, 亦有機會形成頂#1GP, 期指如見大成交下破低位, 將下試一調整浪之力量縮減次目標 & 另一調整浪之對稱目標約20900-20920水平

留意Bible、TST & TRP訊號轉變

各位午安!

昨日(3月19日)期指繼續反彈, 未能回試一上升浪之力量縮減首目標約21570-21600水平, 高見21488點大幅回落, 收市前低見20992點
期指今日(3月20日)續跌, 下破調整浪之力量縮減次目標約20900-20920水平, 低見20825點反彈

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-20 15:54 發表
下午個市快得濟, 落盤 set long 期指都成唔到, 等收市前有冇機會 bet long sin
期指過夜, Edward兄似乎頗有把握

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-20 15:57 發表
我係 250ma 線左右落左盤, 未成到...
期指下行至此水平, 的確比較吸引, 小弟亦於208附近開下月SP, 現尋高位SC

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-20 16:19 發表
ok ching, 希望越來越同你心有靈 "西", 係股海度賺大錢
小弟覺得是大家所學大致相同, 因此英雄所見亦略同

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-3-20 16:26 發表

OK C Hing, what strike price for your APR SP
186, 小弟通常不會做得太貼, 雖然點數不多, 不過比較安全

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-3-20 16:26 發表
如有 ching 10% 功力, 已滿足, 今次撞彩...
Edward兄太謙了, 日子有功, 相信閣下 & 其他師兄師姐, 在不久將來必能準確掌握力量 & 訊號

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-3-20 16:41 發表

So what will be the SC strike price

My MAR set is SP188 / SC234.  
Do I have a similar range as yours
Fatpat兄都十分安全

小弟之前的3月扣是SP186
& SC242, 因點數小昨日已平, 跟閣下的組合相近

但暫看下月未必能做到太遠價外

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-3-21 09:15 發表

Rebound back to 21000
各位早晨!

大大仙見+#1PC、似欲形成#2D3, 望承Fatpat兄貴言繼續反彈

引用:
原帖由 fatpat 於 2012-3-21 10:06 發表

10 o'clock China starts the engine.
從日線圖看, 上証A初見#2X3向下, 待行DCC、半代見#2X3向上 & 持槍, 或能配合日圖DCC反彈

發新話題