發新話題

DEC 10 期指,期權

引用:
原帖由 xcheung 於 2010-12-1 11:09 發表
今日D有唔同 ,股仔升, 指數唔升  ? 即係表代要上?  有人有同感?

唔見OK , LOFO AND...好多C HING 好耐  ,  佢地發晒?
Xcheung兄你好!

因近日私事而未能貼市研討, 不好意思..

從日線圖看, 是浪低位(22762點)為一下跌浪之力量縮減目標..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

希望大家在12月在收息 & 資本增值之餘, 能多發表對大市的寶貴看法

引用:
原帖由 cyndi 於 2010-12-1 15:25 發表

wow....dream comes true
Cyndi Bingo

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-1 15:00 發表

Xcheung兄你好!

因近日私事而未能貼市研討, 不好意思..

從日線圖看, 是浪低位(22762點)為一下跌浪之力量縮減目標..

**** 本內容被作者隱藏 ***** ...
50MA阻力約23360, 可能於高位橫行調整, 明日再試上行目標 & TBM目標..

引用:
原帖由 ninefingerhk 於 2010-12-1 15:35 發表
今日唔係基金換馬~大成交劈上~已追貨~
九指兄有沒有心水好跟大家股分享一下

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-1 15:35 發表

50MA阻力約23360, 可能於高位橫行調整, 明日再試上行目標 & TBM目標..
從1hr圖做Mini-test, 剛剛高位23306亦為一主要阻力

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-1 15:35 發表
引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-1 15:39 發表

從1hr圖做Mini-test, 剛剛高位23306亦為一主要阻力
市況強勁 , 且看50MA有否阻力..

引用:
原帖由 KM88 於 2010-12-1 15:48 發表
break 50 MA at 23330
KM88兄看的是日圖嗎?

引用:
原帖由 tiida 於 2010-12-1 15:47 發表
死左, 原來係爆上.
引用:
原帖由 波佬 於 2010-12-1 15:51 發表
一做call扣就升, 我無野好講
引用:
原帖由 OK~ 於 2010-11-29 15:39 發表
從1hr圖看, 如能上破23200水平..
以下內容需要回復才能看到

可能上試對稱目標約23400水平, 留意TST東訊號
http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=3467&extra=&page=116

一切都要順勢而為

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-1 15:48 發表

市況強勁 , 且看50MA有否阻力..
日圖50MA(約23360)起短暫阻力作用
大大仙#1處CP, 或反覆回試23200水平後, 再試上行目標 & TBM目標..

發新話題