發新話題

AUG 15 期指 期權

引用:
原帖由 ~family~ 於 2015-8-11 16:05 發表

多點分享呢~
分享唔一定啱,但唔分享錯左都唔知多多交流!
觀點正確
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-11 20:49 發表

大大仙出佐關無沽貨訊號?!
如果傳統保力加通道去睇
大圖係好差的形態,本來升穿中線20sma係上望好機會
拍偏之餘仲要連尋日個收市價都守唔到
傳統保力加通道用法,從中線開倉至頂/底

諗番今日之所以裂口高開再彈高,然後插 ...
沽貨訊號係根據自己個人交易程式而訂,每個人都唔同,MT's 技術基本要求非出關即沽的;而941今天高位是0.618阻力,但太陽V3中代表動力未減弱。

至於求財非求氣大家都係相同,相信車兄唔似果日嘅無謂人,而金水說話只對事不會對人。

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 mon128888 於 2015-8-11 23:29 發表
金水師兄點睇X2
372帖已回覆咗,瞓醒覺見美股插水200幾,今早低開已成定局,昨天講過要睇開市後再估,訊號上仍未有沽貨訊號,低開買上再次挑戰25000機會較大,睇下訊號能否配合,但如果今朝開市後持續受壓近24000,將會出現另一個向淡訊號。

引用:
原帖由 lapetite 於 2015-8-11 22:44 發表
金水兄,如果我呢D無謂人的出現可以令閣下多點尊重別人的思想取向,而唔係吓吓教訓人。 無謂人都有丁點價值。
呢度係期指期權討論區,如果要抵評別人嘅態度,應該另開一道新話題,如果你想人尊重你,你最好先學識尊重別大,正所謂有口話人冇口話自己,大家冇乜分別,

我離開呢區都有一段日子,網上爭拗唔值得我上心,近日見討論區回覆討論氣氛,希望未來時間各位師兄可以學以至用,在此處討論形式同大家分享。

最後當係我怕咗你,向你投降不再踏足option king!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-12 13:46 發表
金水兄,你係度人氣旺好多
市場告訴現時所擁有的技術仍有不足
人要活到老學到老
現在市場走最惡搞的 (抗散性三角形)
盲好盲淡都有失算吃苦頭的時候

其實畀佐好籤你,941今早低開再向下
亂點隻貼價put都可以有得執
求財 ...
收市後我想回應吓車兄,只在學術上的討論,1)活到老學到老係做人應有態度,但如果你用呢個心態去面對呢個零和遊戲市塲,到最後你仍是一無所有,或直到老死仍要在市塲交學費。
2)941今日跌2.6元收,只係大家角度唔同,你鐘意細浪打滾,我鐘意食大茶飯,所以傾唔埋不如大家講小句,你要面對嘅係點樣賺市塲錢,如果以我或其而人做假想敵的話,比你贏咗都只係自欺欺人嘅滿足感;
3)盲好盲淡,今個月以來我冇做單,等嘅係乜你知唔知?尋晚講過睇今日開市後先估,今朝講過極有可能低開後抽上再試25000,如果開市後持續下壓至24000,一組新向淡訊號出現,係乜,MT,s 訊號有冇用過,大富乜情况?等咗咁都係等呢組訊號咋!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-12 13:47 發表

228p 看成交吧
今朝A餐B餐全部出齊
B餐160的怨念?有冇止血位?

期指升近300點call仔冇得升,都唔知乜野世界,所以輪商揾笨,莊家一樣揾你笨!

尋日出咗關,等食雞啦

唔好Short put !揾到隻雞分分鐘死人!

大陸邊度會有好嘢啊,今年以嚟降息降準,跟住上証指數由五千樓上插一千點就話要救市,個市響二千樓下又唔見佢救?擺到明用呀公錢接班大袋嘅貨啦,而家又將銀仔貶值,大鑊未爆大家小心啲!

發新話題