發新話題

NOV 期指 期權

引用:
原帖由 CB900 於 2014-11-19 15:09 發表
今日唔郁,食糊先
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

隻388食咗瀉藥?日日跌幾蚊!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

我尋日早食咗,今日想LC,最終剝花生,但今日雖然跌多咗,相對期權金都係差多!

引用:
原帖由 ironcondor 於 2014-11-19 09:55 發表
終於肯kfc,食完再去吉野家食肥牛
記得上次等kfc,點知ko咗,咁長一組浪執雞碎咁多,可能基因改造,變種

明日星期四,走雞咪等食滚水6豬腸囉

轉載信報一段文章,筆者有見!

金融行業 港人無得撈

嗰個人話「滬港通」唔應該計成交額多少,有「滬港通」就有大量工作機會畀而家讀緊金融商科嘅後生仔,以佢過去講過嘅咁多大話,呢句最害死人。基本上以後金融行業都唔到香港人做。「滬港通」,客人要買A股,你估佢想搵個香港人定內地人服侍佢?噢,對不起,其實服侍佢嘅內地人都係香港人,都有香港身份證,只不過唔係地道香港人啫。嚴格嚟講,嗰個人都係冇講大話,的確有好多工作機會畀香港後生仔,但係呢啲後生仔從來都唔識講廣東話。

我不嬲都話,香港唔會死,只係香港人會好難捱,你以前有嘅防線保護罩,唔單止冇晒,仲會有好多不平等嘅政策,搞到你冇得同人爭。裙帶關係梗係令你冇啖好食,但係你喺香港大呢個客觀現實,已經令你冇得同人鬥,除非你極速變身,同化自己成為內地人。

不過,人哋認你唔認你,又係另一回事。

芋頭通證明咗中央錯判形勢,亦證明兩地茅盾大,不能互相取代,即港交所仍有存在價值,馬照跑,舞照跳,繼續走埋五十年!

引用:
原帖由 ironcondor 於 2014-11-20 09:19 發表
太陽有kfc.
大富煲雞,唔知係咪要食埋明天

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-11-18 14:32 發表
我買隻仲妖...............261
咁都賺80%,大家有啲乜嘢垃圾股拎出來研究吓,好易揾餐餸

引用:
原帖由 CB900 於 2014-11-20 15:59 發表

出個標准2d3先食kfc

發新話題