發新話題

APR 期指 期權

加入這個 佩爾斯股災時間窗(Puetz Crash Window) 學說。

車兄,在技術分析層面上,將呢啲天然現象放埋一齊,只可以証明呢個人技術分析能力低,如果要加,可能要加入更多原素,例如:道德經、孫子兵法、西遊記、三國演義..........!越攪越複雜,所以呢位許生是波浪大師波浪許的話,金水話佢叻極有限!

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-13 11:36 發表
咁講,佢都無話百分百中,
既然日蝕月蝕時間係預測得到,
及早計定下一次可能出現果十日係幾時,
再看看恆指是否在高位,叫做多個參考唶。

即如阿Sir都講,出面仲有一些如 螺旋八掛的測市方法,
不過太多又話克,又話沖,好亂。
信番 ...
我唔識呢個許生,久唔久經濟日報睇過佢分析同數浪,如果佢係波浪大師,金水諗波浪理論都冇人有興趣學啦!作為一個分析員,推測大市只可以用百分比去計數準繩度,邊有百份百中呢?但錯唔緊要,肯認就有進步,但錯咗後仲不停去揾其他籍口去配合自己錯嘅數法,呢啲教你波浪理論咪死得人多囉;
從MT's技術有幾個訊號可以發現呢次升浪,為何4月是升市不是跌市,破23000後在實戰區內已解釋過,下次大市衝破24000後金水再為大家講出原因。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 sinding 於 2014-4-13 14:57 發表
聼講波浪理論喺由此大師引入本港的,早期嘅預測好準,小弟在汇市中亦見識過此大師的每日預測,高低位都好準,
後期已失效。以金水兄的講法,小弟估计有两個可能:
1. 树大招风,大户同佢对着干或利用咗佢。
2. 此大師已轉行靠害搵 ...
唉,攪錯咗!原嚟金水用緊係『波浪相位理論』

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-4 19:56 發表
稍作修正,早前所講的上行浪頂會在4月10日,是金水數錯咗,正確是4月14日,最大可能的短期浪頂
亦剛好是滿月
原來冇計錯,真係吹脹,誤導咗其他人添

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-16 09:34 發表
160的怨念唔到你唔信……
224P 尋日最高16x!
車兄如果留意bible訊號,淡倉應不過夜

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-16 09:48 發表

返工呀!
連sptrader都無得睇。
而且我真係想試下 GP to GP……
太陽過佐子午,肯等終是贏家!
老友,你有冇解讀錯呀,係上紙5喎!

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-16 09:38 發表
車兄如果留意bible訊號,淡倉應不過夜
一額汗

技術分析真係好神奇,感恩!

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-4-17 13:42 發表

仲要係飛短髮!  配合大細仙搵DOG, 放假後返來可能跟金水兄既走法

要出行10日, 所以今日做定 bull call spread, 睇吓返來會唔會係送我一個旅程
out 兄,今早大市有啲唔對路,大富紙五要小心C

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-17 14:14 發表
重有大貴大紙五壓住
吉吉放假算,平安大吉!

發新話題