發新話題

APR 期指 期權

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-10 20:40 發表
以前有個前輩同我講,如果計左價位時間,long左之後,去到價位附近先開機做野!
佢話就係會比市場影響情緒,如果金水師兄係211 long佢到230 就厲害了。
之前計qq跌一百都食唔晒,都沒本事坐全程。呢d已經唔係技術分析問題了 ...
所以金水強調,估中市並非難事,賺錢重於過程裏可以賺多小,就如大多人估中市,到頭來仍是輸錢,呢啲無奈事,經常有的,至於關機,當笑話聽吓就算。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-10 20:55 發表
係,分析市況邊有人會關機,除非出左差,旅行,重要唔大注!
所以討論區特別多笑話,分唔清真真假假
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

果位老兄有張單,難怪佢咁沙塵!

就算有單一樣係笑話

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-11 10:30 發表
今日講一隻老x股745,我叫朋友唔好買($2),結果佢話收到料買左兩球,而家....可能見番兩毛
1) 從基本分析,蝕本公司(年年),爛殼,會計師(2),B/S -- 一無事處
2 )股價從0.2炒上2元
3) 齊5浪,4h-2d3, -pc, paper five

唉,好一個陷 ...
#3988只是用婆仔數,「收息大過天」,算上甚麼基本分析,而聽CB版主所提的朋友,可能只是誤墮陷阱,如果當時用技術分析或可逃過一刧,金水始終認數是人造出嚟的,但圖表老實得多,就如今次的升市,技術分析又走在消息之前了,而真金白銀的收息亦是實實在在的

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-10 20:43 發表

金水師兄,用老師的MT技術TST,期權爆升曲位,坐唔到全程贏唔到以小搏大的…
CB版主講嘅用老師曲線圖去揾發達機會,研究咗兩日,諗番呢次成績,金水以為揾咗好多,計番條數係揾小好多至真,諗咗兩日又有啲啓發,先行謝過!  首先1) 由技術分析得出一組波段的長度,2).是買入合適的期權  3.)坐定定等目標,唔駛不停做買賣,就如今次買中,十倍八倍就等閒事。所以心理質素就要改一改,唔可以同之前窮人手法,一定要克服心魔,要做一個亡命之徙

下次試吓

但睇番234C上日最高260點,昨天收136點唔見一半,如果週一跟adr低開,用亡命之徒策略都米話唔心寒

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-12 09:18 發表
金水兄,有重要提示!
實戰區私竇和蝴蝶專區都要睇
特別係已經開佐蝴蝶倉的師兄
掛住贏六番收息,睇唔到對家十三么
一鋪清你袋唔知乜事!
先感謝車兄一直以來無私分享,金水有個題意,option king 可以開設一個cowbearcar專區,區內劃分幾個分區,最重要一定有『每月結算推測』,因為呢個話題幫到唔小人,金水亦是受惠者之一,謝謝!

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-8 18:35 發表
#388港交所未來5個月時間將會挑戰200元?到時話比大家知;

有雞先,還是有蛋先?呢個問題真係難答;但有訊號先還是有消息先?金水可以話比大家知,一位成功的分析員,可以洞悉天地間一切秘密!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-12 13:23 發表
專區就不用了
始終太多內容屬課程內容
不能公開得太多
只是我有留意到notes入面刻意提到2014年4月
我唔想一陣跌佐六七千點
才發現出佐個大Gartley
同埋太過踢爆大戶底牌,我被追殺得好慘!

輕輕輕講少少先後次序:
GP最惡 ...
唔駛驚!

發新話題