發新話題

AUG 15 期指 期權

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-5 14:25 發表
早兩日230p、228p開佐B餐 160的怨念
對應254c一樣有,畫水平線就知
上周week high 25620也是新招,
有師兄見證放係道指都Work
七月初臨插落227之前又係做足大細Bubble出狗
你有無瀨野?!
但小小分享度的新招,會避過呢劫
實際 ...
即是long 咗230p及254C?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

如果係早兩日開long call 254及long put 230的話,係而家仍輸緊錢,因為iv正在縮緊,點解無人教你蝕本生意不要做?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

好簡單一句,就算在星期一捕捉到最低點lc254,利潤又有幾多?

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-5 15:00 發表

B餐160的怨念
企唔穩160點要沽,
直到呢分鐘,你仲理解為買(long)
正正就是你完全無入過腦

依家睇番,1998年、2000年萬七點股災
其實都係B餐
而2007年三萬二係中佐地雷數字32
今次二萬八回頭亦係數字系統既

Anyway,隨你 ...
你唔好話我冇用過腦,做乜發脾四?B餐160的怨念沽,今日call/put 兩邊都有,沽唔小啦!唔好馬後炮,我收聲比你表演就是!

引用:
原帖由 ~family~ 於 2015-8-5 14:18 發表

LC確實無力國指嬴了約280點.....但只有30%......有待磨鍊找爆點!
始於MT"S技術很多!還需要集中努力其中
咁細幅度可以食到280點算係叻仔啦!繼續努力

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-5 15:51 發表
其實如果你怨恆指高iv,長倉無水位
出面azxxx金z有網頁 收近千五蚊年費
按一下就將當前有股票期權的iv 順排畀你睇
唔使逐隻查,一目了然 邊隻抵值博long
叫你出面打個圈係咪害你先?
再者,佢個課程教點了解 財技,
對真係摸正 ...
比你表演就講吓個市點走,應該做乜嘢倉,唔好講埋啲無謂嘢,如果須要學嘢我會自已揾,你話果個金z係咪上月結算睇期權盤25800結果個?你不如去香討果啲垃圾討論區sell啦!咁大個人,唔識尊重人都應該學識尊重自己先啦!

講番個市,今日大大仙一組GP,用咗半日時間都末能突破24500,因為iv高吉倉過夜,逢高LP係我策略,等訊號出現。

至於你講到7月8號的22714是底,磛時仍有所保留,最小向下時間未完,我唔會跟你一樣打衝鋒入塲CALL!

引用:
原帖由 sinding 於 2015-8-5 17:45 發表

補充唔入場都得,祗要模擬下個游戏就可睇到個效果了
睇你表演?

狗吠,討論期指期權又冇,走出嚟就吠,真係人唔夠狗惡!狗係最鐘意搭咀,冇計!

發新話題