發新話題

APR 期指 期權

回復 409# cowbearcar 的帖子

早晨車兄,尋晚美股再創新高之後大跌100幾點,每次去到浪4都比較複雜,以時間推測4月14日前做淡,身手要好敏捷先至得!

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 fatpat 於 2014-4-5 10:22 發表

Strategy like C Hings here employs

1) When target a 200points+ rebound
     Short first
     e.g SP220 early this week
           SC230 Friday
2) After the market move 200pts+, or exhausted
     L ...
fatpat師兄醉心研究期權策略,相信技術超卓,在金水世界,任何更好的策略只能配合技術分析使用,在技術分析層面上,市塲可以公開知道只是2維分析,就如金水所指的4月14日時間高位亦是,未必可以肯定,但亦距不遠,因為常人不會知道一旦配合時間,整個空間就變得精彩,距離就變成差距,所以金水認為坊間運用多小日的循環高低位可信程度不高;
其次金水認為江恩先生是聰明人,成功只是運氣好,能夠出生在一個無知的年代,個人認為今日仍將江恩當成偶像的人,就有如當時無知的人一樣!哈哈!

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

呢個世界真係幾好笑,聖人講得冇錯,「物以累聚」!忽然多咗好多獨書人,睇得咁準,夜期做227樓上沽爆佢咪發達?

週末吹吓水,玩期指可以稱為單打獨鬥,玩大細,做長倉只有貪心人先會做,因為窮,本小利潤高,搏一博唔駛咁頻搏,但好可惜,响呢個資本社會底下,窮人只會窮嚟越窮,永無翻身之日,六合彩頭獎期期都冇份中喎,講完笑,講番長倉要long中唔難,但係要贏錢就非常難,因為你與眾為敵,一個要打幾十個,身手真係要好超班先可以出線;
睇班有錢佬就唔同勒,佢哋嘅世界唔會有永遠嘅朋友,更加唔會有永遠嘅敵,就算有都會化敵為友,互相利用,最後嚟一招殺人不見血,你錢係我錢,我錢係我錢,有錢越有錢

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-5 16:20 發表

金融世界真係好大
外面有人以為道指二月見頂
夾到訓直
只有呢度有熟用MT技術的師兄預視到道指離頂不遠!
跟住心口掛個勇,晚晚沽過夜!
到時出GP真係單聲
落雹之年,災起上黎波幅驚人!
你話我大淡友都係咁話,
七一回歸前見穿 ...
車兄,技術分析混入迷信大忌,下面有香港每年落雹日數圖,最勁果年係1983

講番美股,市場傳退市、加息、戰爭都講咗成年,一路講一路升,就係咁簡單嘅散戶與大戶心態可以一目了然,你話短期波動會係有,見頂?金水估未見2萬1前,擔心只係多餘;車兄雖然完成課程冇幾耐,但早前分析bible訊號都好清楚4月點解唔冧市,金水真係冇睇錯,果然係學武嘅好材料,繼續努力

下周一為內地清明節假期,金融市場休市

回復 437# sinding 的帖子

就如金水週末所說,當一切事情加上時間就變得精彩,3維亦可以證明每事必需配合、天時、地利、人和!

回復 443# cowbearcar 的帖子

所以兩種策略分別都好清楚,化敵為反230SC,慢慢睇定先食,218sp幾辛苦先賺到十元八塊,走得慢仲要比啲有錢人渣乾渣淨,到時真係鹹豆冇粒好食,所謂與眾為敵,有食唔食,罪大惡極。

回復 452# cowbearcar 的帖子

窮人揾食好艱難,但無論點艱難都好,忍耐等待,最重要嘅係識把握機會,當揾到第一桶金嘅時候,就可以跟李嘉誠距離拉近一小步!

發新話題