發新話題

SEP 11 期指,期權

引用:
原帖由 168.hk 於 2011-9-14 19:41 發表
Target 17500 oh ! 賣葛!thanks!!
唔好睇咁低, 呢轉日圖 dn phase 應該唔到, 個人估計明天升, 後日跌, 就完成呢次日圖 dn phase

壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

明天都會係好 chok 既日子, 下星期應該好好多

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-9-15 15:48 發表

Ourstation兄如何看明日走勢?  
暫睇日圖已開始 嗡face, 如無意外今個月個底應該出左, 而家睇下可唔可以破番條阻力線

引用:
原帖由 dennislee 於 2011-9-15 16:05 發表
點解會有單咁搞笑既新聞既
香港時間1532(道瓊斯)--思捷環球(0330.HK)和比亞迪股份(1211.HK)之間存在相似性﹐
因為兩只股票均較各自的歷史高點(思捷環球在2007年觸及歷史高點﹐
比亞迪在2009年觸及歷史高點)回落了超過80% ...
下一個會唔會係 700 呢?

睇返個圖, 原本估計今日升, 明日再試底, 但今日個市已經將我估計2日既日程行曬, 來緊行日圖 噏face, 呢個可能係一個大型小小 既噏face, 估計亦可能係今年同明年既最後一個大型既反彈, 好好把握吧

引用:
原帖由 Leo7777 於 2011-9-16 11:12 發表
過到19700就神仙
今日唔做神仙著

下星期我又做番 cd-rom, 等下次轉大勢再出來同大家交流啦

引用:
原帖由 bb2682 於 2011-9-16 09:08 發表

Ourstation 兄, 請問預計此大反彈大約可去到幾多(可否到 20600)? 請指教. THANK YOU
bb兄, 呢 d 有關咩位既野請參巧 ok 兄同 wai wai 兄既 post, 佢地計得好準, 我學左但都係好屎

引用:
原帖由 Middleway 於 2011-9-16 14:07 發表
其實我懷疑前兩天完成了AB= CD,但AB = CD腿是更大的PGP模式最後一站的魚。似乎從小時圖,從8月8日最低點到前兩天是大型的複式PGP, 裡面也有較小 PGP。兄弟看看像不像。

大哥再次玩相反理論,當市場情緒悲觀他們拉向上。 ...
Middleway兄, 要信 mt sir 教你睇既信號, 用 2 或 3 個不同既信號互相印證, 如信號同路, 就不要懷疑, 做單時留一手, 萬一其後信號行相反, 都可即時更正, 你所講既 ab=cd, 其實都係我睇到既一個信號, 再加上大圖第二日開始行 嗡face 信號, 已經 2 個信號, 還有其他信號佩合, 不妨花小小時間分析下

發新話題
最近訪問的版塊