發新話題

MAY 11 期指,期權

close at DL

Thanks OK Ching
投資/投機之道 - 掌握風險與回報

引用:
原帖由 MT99 於 2011-5-3 15:00 發表
留意以大仙看,有一高位(以下內容涉及課程內容)已經行完。
MT Sir示警Bingo, 期指隨即由23620水平應聲下跌200點..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-5-3 16:16 發表

Lucky#23640走即市call
恭喜Wai兄避過一挾..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-5-3 16:21 發表

MT Sir示警Bingo, 期指隨即由23620水平應聲下跌200點..   
準繩啊...........MT SIR晌每周預測星期四可能係一低位........莫非..........

引用:
原帖由 manpower 於 2011-5-3 16:24 發表

準繩啊...........MT SIR晌每周預測星期四可能係一低位........莫非..........
有此可能, 但同學們仍需留意低位於大圖有否轉勢訊號(如#2D3、#2DTL、TST等), 以確認低位能否有支持..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-5-3 16:28 發表

有此可能, 但同學們仍需留意低位於大圖有否轉勢訊號(如#2D3、#2DTL、TST等), 以確認低位能否有支持..   
雖然冇上過堂,不過都感到MT SIR既準繩度極強..........多謝大家指導

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-5-3 16:21 發表

作為MT SIR 學生及O.K 兄提示,坐順風車OVER 60%都算及格

本來 set 左價入 LP 然後去 high tea,但個價轉太快,入唔到.......係街又做唔到野......... miss chance
如果 SP trader support ipad or iphone 就好啦....

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-5-3 16:41 發表
作為MT SIR 學生及O.K 兄提示,坐順風車OVER 60%都算及格
小弟希望, 所有同學能活用MT Sir的技術分析 & 策略的同時, 大家亦能做到每年平均有80%以上時間是賺錢..
這樣才算真正做到MT Sir的宗旨, 幫助到同學們..

發新話題