發新話題

APR 11 期指,期權

IV is very low now

引用:
原帖由 cyndi 於 2011-4-20 11:55 發表
IV is very low now
本月兩邊的IV都開始收縮, 尤以Put倉的IV縮得比較明顯, 看來仍有機會爆邊..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-20 12:02 發表

本月兩邊的IV都開始收縮, 尤以Put倉的IV縮得比較明顯, 看來仍有機會爆邊..  
OK CHING 388點睇  睇小時半小時 #2 都開始 向上上 15MIN #2X3

唔知買得未

Morning OK兄

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-20 11:45 發表

Franky兄您好!

閣下認為會有浪五完成是次的A浪, 還是運行abc浪完成是次A浪調整呢?   
OK兄, 我估行5浪機會多, 因為到而家都冇乜 signal 見大底

oh, so weak...

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-20 12:02 發表

咁即係有機會爆向上?
Prison Break!

引用:
原帖由 hsi_c1 於 2011-4-20 12:05 發表
OK CHING 388點睇  睇小時半小時 #2 都開始 向上上 15MIN #2X3

唔知買得未
388從日線圖看, 4月15日高位184.6元為一上升浪之對稱目標, 亦為一上升浪之時間縮減目標..
15min雖見#2X3, 但由於1hr & 30min正行紙五向落, 如見1hr TST西訊號出現配合, 預期388將回試調整力量縮減次目標約175-176元水平、調整對稱目標約170元水平..

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-4-20 12:09 發表
Morning OK兄
Ken兄您好!

難得Ken兄能百忙中到來, 望Ken兄能分享對後市走勢看法..

如果 388 要下試 $17x, 即係港股大多會跟隨, 咁就未必會勁上住喎?
Prison Break!

發新話題