發新話題

APR 11 期指,期權

OK師兄: 我可能上堂唔留心.TST訊號即係什麼呀,比俾D 提示等禾翻下筆記先,唔該

回復 370# OK~ 的帖子

MT SIR 學問深不可測,本人仍在摸索階段,亦難得能跟O.K大師級師兄學習

引用:
原帖由 wil 於 2011-4-11 15:27 發表
記唔起咁多野,要做份隨身 notes 先得
Wil兄您好!
小弟認為, 學習抄notes固然重要, 但學習過程中細心觀察 & 作出入市後檢討同樣緊要..
堂上所學是一門知識, 要如何將知識配合運用得宜, 並成功制定一套合適自己的出入市系統, 是需要時間累積經驗..
因此小弟覺得, 各位有了實用的工具、了解工具的特性、並切實運用MT Sir所授的寶貴知識, 從而找出有效的投資策略, 各位同學終有一日能成為投資高手..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 clpm988 於 2011-4-11 15:33 發表
OK師兄: 我可能上堂唔留心.TST訊號即係什麼呀,比俾D 提示等禾翻下筆記先,唔該
Clpm兄您好!

由於內容涉及課程秘密, 小弟不便在公開討論區作詳細解釋, 請Clpm兄到"實戰班專區", 小弟可在專區內作詳細解答, 如有不便還望見諒..

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-4-11 15:34 發表
MT SIR 學問深不可測,本人仍在摸索階段,亦難得能跟O.K大師級師兄學習
小弟覺得, 看Tsui的努力以及閣下的功力, 相信早已成為區內高手..
能力越大、責任越大, 望Tsui兄日後能多提攜各位, 幫助更多同學..

回復 375# OK~ 的帖子

我會努力學習加以運用
上星期你提議找些異動股,我發現隻 596 浪潮,睇大圖係上升趨勢,有大成交,呢 2 日回調,可以追嗎 ?

OK師兄:就咁話啦在(實戰班)見, Clpm師弟

oh! 又 miss 左實戰班  
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-4-11 09:52 發表
內地收緊銀根,企業來港高息借貸,或會影响港股表現
成交縮 年息7.2%都幾吸引

引用:
原帖由 wil 於 2011-4-11 15:56 發表
我會努力學習加以運用
上星期你提議找些異動股,我發現隻 596 浪潮,睇大圖係上升趨勢,有大成交,呢 2 日回調,可以追嗎 ?
先多謝Wil兄提供異動股
從日線圖看, 596於4月4日以較大成交上破頭肩底頸線(0.51元), 其後向上突破TBM目標(約0.607元) & 下降趨勢(現約0.651元), 高見0.66元回落..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

發新話題