發新話題

MAR 11 期指,期權

引用:
原帖由 mk98 於 2011-3-3 12:55 發表
e 家有時間要睇下 ipad 2 keynote speech
amazing....... specially the cover case....... so lovely
財爺有 $6K 利是,咁就可以買 ipad 2 la............
mk98此言,在下實在難以苟同。

"...這個世界從來就沒有'公帑'這回事,(政府管)有的就只有納稅人的血汗錢!..."   - 取自、譯自英國前首相戴卓爾夫人於1983年之歷史性演說。

"財爺有 $6K 利是"背後的思維與心態....,mk兄弟又何需妄自菲薄,把這個本人原本也很欣賞,但近期中了心邪的"鬼頭曾"抬得那麼高?

真是邪人當道,神人跌倒。

神人者Steve Job也,有人說當世道紛亂之時,會有很多下凡神仙提早歸天,像SARS沙士年間的哥哥,羅記、梅姐等。

天妒英才呀!天妒英才!

如今,iPad2,新MacBook Pro的出臺發報時間表比慣常來得快,.......在下也難說,一代電腦奇材是否有親見其有份參與設計的iPhone 5面世之日。

ps. 在下也會訂購一部"絕世好Pad",送給賢內。
pps. 詞鋒利了一點,相信mk兄弟也看得出是小弟借題發揮,得罪得罪!

市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-3-3 16:46 發表

我只想要loveiso5,得唔得呀!hehehe

各位米諗錯,係想loveiso5教煲湯水ja....
Wai Wai兄你。。。。。。咁。。。。。。。渴。。。。。。。

原來想。。。。。。。。。。。。。

食。。。。。。。。。呀唔係。。。。。。係想飲Love兄的湯。。。。

我即刻好想見到真人

頭先睇到我一位炒futures好堅的朋友(唔熟)的message, 佢話HS會好快到22000...........& Next Station 20000......

但我只相信信訊。。。。。。&揸住d淡倉。。。。

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-3-3 16:58 發表
頭先睇到我一位炒futures好堅的朋友(唔熟)的message, 佢話HS會好快到22000...........& Next Station 20000......

但我只相信信訊。。。。。。&揸住d淡倉。。。。 ...
大戶兄你......... 沽咗未呀?

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-3-3 17:01 發表

大戶兄你......... 沽咗未呀?
唔知呢,我太屎,唔方便講太多。。。。。。

我要向大家宣告!!!
我唔准我自己炒期指!
只准做期權!
您地聽到未!!!!
禁住我,踩住我d手指!食左我隻mouse!向我部電腦淋水啦!!!!
期權比期指易賺好多!!!!(Wai兄唔準回覆!)回覆都只可以話"係"!!!

回復 435# 我要做大戶 的帖子

你不要大謙啦,總之希望明天大戶計劃成功啦

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-3-3 17:10 發表
我要向大家宣告!!!
我唔准我自己炒期指!
只准做期權!
您地聽到未!!!!
禁住我,踩住我d手指!食左我隻mouse!向我部電腦淋水啦!!!!
期權比期指易賺好多!!!!(Wai兄唔準回覆!)回覆都只可以話"係"!!! ...
絕對讚成...係!係!係!

Daily 圖收左個墓碑
咁明天

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-3-3 18:07 發表
Daily 圖收左個墓碑
咁明天
日圖又見完成後 X,早兩日仲做埋 goodbye 50 & 100ma.究竟聽日會否想像中 都係要

發新話題
最近訪問的版塊