發新話題

FEB 11 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-2-22 12:15 發表

TST為實戰班的分析用語, 而Bible內亦有不少準確訊號, 由於是公開討論區, 為保障已完成課程同學的利益, 小弟不便在此作詳細解答, 或請NG兄於"實戰班專區"詳細提問..   ...
ok收到
等我上完d課程
我會盡快可以入實戰班
thanks

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-2-22 12:11 發表

但218Put有大倉..  
呢個倉好似起 100點左右做, 唔多似係 short, 如果係 long, 中左都幾和味, 分分鐘幾倍

Prison Break!

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-2-22 12:15 發表

TST為實戰班的分析用語, 而Bible內亦有不少準確訊號, 由於是公開討論區, 為保障已完成課程同學的利益, 小弟不便在此作詳細解答, 或請NG兄於"實戰班專區"詳細提問..   ...
希望可以快D讀到實戰班

引用:
原帖由 Surfer58 於 2011-2-22 12:20 發表

呢個倉好似起 100點左右做, 唔多似係 short
我都有一張218lp
輸緊

引用:
原帖由 Surfer58 於 2011-2-22 12:20 發表

呢個倉好似起 100點左右做, 唔多似係 short, 如果係 long, 中左都幾和味, 分分鐘幾倍
如果Surfer兄對推正確, 那下月豈不..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

還有幾天就期結, 心亦不要太淡

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-2-22 12:10 發表

小弟尚記得有朋友用100萬元入5號仔, 當時84元, 小弟跟他說會跌, 著他用1萬元LP做對沖..
因為他不認識期權, 他沒有聽, 最後5號仔下行至70元, 價位跌了近17%; 至於1萬元的LP, 可以讓他賺超過100萬, 相等於他的入市成 ...
咁 ok 兄有無賺多 1 球呀............hehe......
我都要跟師兄學多 d 野...........今晚見

引用:
原帖由 mk98 於 2011-2-22 12:24 發表

咁 ok 兄有無賺多 1 球呀............hehe......
我都要跟師兄學多 d 野...........今晚見
起初只是希望幫朋友考慮對沖下跌風險問題, 畢竟小弟未有手持大量5號仔, 因此於是浪下跌未有賺到100萬..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-2-22 12:27 發表

起初只是希望幫朋友考慮對沖下跌風險問題, 畢竟小弟未有手持大量5號仔, 因此於是浪下跌未有賺到100萬..  
無100, 但有50, HAHA~~

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-2-22 12:11 發表
但218Put有大倉..  
所以才木宰羊呢!真的很是超價外嗎!

但如果下星期五到218,大戶期權平倉當3點一張,5點long的18600O1利潤會有一倍!
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

發新話題