發新話題

FEB 11 期指,期權

引用:
原帖由 Brian_CK 於 2011-2-22 11:24 發表
OK HING 條氣(管)順返未?? 保重身體

今早大裂口低開, 230P@72未有落手, 都係因為唔夠信心,
希望完成核心課程後可以同各CHING多多交流
多謝Brian兄關心, 大戶讓小弟的氣順多了..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 mk98 於 2011-2-22 11:33 發表
好彩無倉一身輕...........等機會先...........
只係有 d 股票係身就傷 d...........
用股票期權做對沖, 分分鐘連成本都能賺回來, 尚記得5號仔84元急跌至70元..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-2-22 10:58 發表
今日的期指成交量頗誇張, 動輒每分鐘過千張..
今早出帖時見即月226put昨日以10-12點成交多了千多張過夜,正自奇怪是否有人預知會跌得很急,原來真的春江水暖鴨先知。

茉莉花之風不可小覷,專業traders今早忙於對衝大裂口低開下的風臉突變,至現時爲止,50張以上的期指交易宗數已超過80,其中24宗爲100張以上。

另外上週五早上以5點成交持倉至今的千多張下月186put,又是怎麼一回事?
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-2-22 11:38 發表

多謝Brian兄關心, 大戶讓小弟的氣順多了..  
原來 OK HING 真是財多 ^^

又在 20 點上落市, 悶

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-2-22 11:31 發表

或有可能現階段反覆後才試低位
thx.....

引用:
原帖由 loveiso5 於 2011-2-22 11:42 發表

怪唔得知我咁強壯

引用:
原帖由 Jinpa 於 2011-2-22 11:41 發表
今早出帖時見即月226put昨日以10-12點成交多了千多張過夜,正自奇怪是否有人預知會跌得很急,原來真的春江水暖鴨先知。

茉莉花之風不可小覷,專業traders今早忙於對衝大裂口低開下的風臉突變,至現時爲止,50張以上的期指交易宗數已超過80,其中24宗爲100張以上。

另外上週五早上以5點成交持倉至今的千多張下月186put,又是怎麼一回事?
3月13xx張的186Put, Jinpa兄預計這些oi是..

引用:
原帖由 Brian_CK 於 2011-2-22 11:46 發表

怪唔得知我咁強壯
SO FUNNY

引用:
原帖由 loveiso5 於 2011-2-22 11:42 發表

小弟只是身子弱 , 財未見多, 期待日後詞彙可配合運用..

發新話題