發新話題

FEB 11 期指,期權

引用:
原帖由 Jinpa 於 2011-2-22 10:44 發表
這是一種GP形態的持性,Master Tam在週日聯歡春茗曾特地清楚提出,昨天初步確認,估不到不足48小時巳完全證實!
MT學派專捉浪頂浪底,善學者更能技術行先大市,預早看見大浪的來臨。
今後真的要在GP上下功夫.....:s ...

引用:
原帖由 loveiso5 於 2011-2-22 10:46 發表
3Q JINPA HING

其實小弟是說自己的功夫未到家,當然,天行健,大家都必須自強不息。

市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

:::::((::(:((

我沽的是3月的國指11200.........要不要止蝕????
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-2-22 10:50 發表

SP112..?_?
得1點而已..  

OK HING 條氣(管)順返未?? 保重身體

今早大裂口低開, 230P@72未有落手, 都係因為唔夠信心,
希望完成核心課程後可以同各CHING多多交流

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-2-22 10:47 發表
或需試22400左右才有較強反彈,反彈過後.......小心破位
Many thanks.
Meaning that the long trend will be "down"?

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-2-22 10:08 發表

期指低位離下跌力量縮減首目標 & 大大仙TST西目標約23000水平, 差10點..

MOC現見#2X3, 或配合大仙#1 CLM + 回馬槍反彈, 未知反彈過後, 會否下試次目標?_? ...
得MT SIR & OK兄的分析, sell on peak, 好開心~~~^^good start~~~
今次劃支持&阻力線, 好似效果唔錯bor~~~^^
開工先啦~~~再傾啦咁多位~~~

引用:
原帖由 YCWong 於 2011-2-22 11:25 發表

Many thanks.
Meaning that the long trend will be "down"?
或有可能現階段反覆後才試低位

好彩無倉一身輕...........等機會先...........
只係有 d 股票係身就傷 d...........

引用:
原帖由 mk98 於 2011-2-22 11:33 發表
好彩無倉一身輕...........等機會先...........
只係有 d 股票係身就傷 d...........
我都係得股票0係身...

今日跌夠未? 留返 D 明天跌好 WOW

引用:
原帖由 hktimothyip 於 2011-2-22 11:07 發表
我沽的是3月的國指11200.........要不要止蝕????
MT Sir在春茗團拜時不是已經提及, 大市將形成GP頂, 會有較大跌幅嗎.. ? 為何Timothy兄還SP呢?_?"
小弟看期指或回試23200水平, 待上試反彈目標後, 留意有否沽貨訊號再考慮要不要止蝕..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

發新話題