發新話題

FEB 11 期指,期權

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-2-21 10:28 發表

牛熊都可以做左右逢源,love兄真係牛熊高手呀
當然不是高手, 只是星期五太早買熊, 指數係咁標上去, 但睇劫應該要回一回再上
但星期五升勢凌厲, 恐防再升損失更大, 星期五結算, 熊又開始多, 所以買牛平衡風險
學TSUI C HING 買過保險呀!

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-2-21 10:38 發表

thanks
你long 咗未啊!.....I done

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-2-21 10:50 發表

師兄, 你long put or call ?

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-2-21 10:50 發表

反應慢,喺度諗緊點樣做對扣最看數,喺結算前大戶都想睇楚,所以想喺d阻力支持位擺陣收息,
sc236+lc238      sp232+lp230  ,是但爆一邊就用呀sir教嘅壯士..彩雲 唔知行唔行得通

引用:
原帖由 katy 於 2011-2-21 10:58 發表
師兄, 你long put or call ?
KEN HING 之前講 23462再渣, 即是睇升
渣==> 升 / 沽==>跌

引用:
原帖由 loveiso5 於 2011-2-21 11:13 發表

KEN HING 之前講 23462再渣, 即是睇升
渣==> 升 / 沽==>跌
thanks....

都係鍾意享受爆炸一刻,232+238x

引用:
原帖由 katy 於 2011-2-21 11:14 發表
thanks....
U A WELCOME! 不過強調一點, KEN HING 今次行為是短炒

我都跟 KEN HING 食左轉短炒 , 3Q KEN HING
出去午飯先, 下午再來

回復 825# tsuikinman 的帖子

我都有去,第一次來都幾好玩,仲 bingo 到............
但無能量水晶球
我要能量呀.......................

發新話題