發新話題

FEB 11 期指,期權

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-2-17 16:41 發表

期指收呢個位 ...鬼鬼地   明早找定張椅看走勢先得
唔知明早會唔會高開?彧突轉勢?

Tsui hing 唔該明日早D比貼士,  
CHING 係咪穿22400 就看淡  咁穿咩位才確認上升呢?

如果日圖確認22414為右腳,雙底頸線大概喺24200左右,如果.....只係如果目標咪26600至3xxxxx

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-2-17 16:47 發表

wai兄你又睇到d乜呀!講嚟聽吓好渦,如果有大發生,我就將手上果d未養肥嘅牛仔食咗先,唔該
明早如高開再升,技術指標快到頂
美股和S&p又已到大阻力(可以頂到幾耐 ),美元有轉強表現
但Nasdaq短期似有支持.
呀爺2900似有支持,明早應可試衝2950阻力.
港股牛熊分佈..大量聚熊位置234-236,after..247.....牛位置約220-221....
大戶會否殺完返轉頭?(明日星期五,大戶又要散戶估/博)

回復 717# wai-wai 的帖子

聽你咁講都好d,幾驚你話聽日會裂口低開呀,如果聽日真係高開,可以升到你唔信渦!
通常d指標係高位嘅時候再升就背馳再背馳,真係背到你唔信嫁
我諗你手上一定冇貨,真係高手
唔同你傾住啦,留番d空間比其他ching 發表吓,thank you

引用:
原帖由 hsi_c1 於 2011-2-17 16:55 發表

CHING 係咪穿22400 就看淡  咁穿咩位才確認上升呢?
咩位確認上升?----港股大成交升穿23350-23450並企穩
短炒可用23080判別好淡.....
現港股指數相對外圍偏高"約150pt

以上只個人愚見 ....務請各C hing細心分析大市走勢

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-2-17 15:43 發表
若以22414為升浪起點~
(大約數字)反彈0.236=22942
0.382=23270
0.5=23534
留意大戶多數用0.388,0.44,0.48等計
What is the high that you use ?
Base on 0.5= 23534
then 1 =23654 ?
Thanks

引用:
原帖由 w9861 於 2011-2-17 17:33 發表

What is the high that you use ?
Base on 0.5= 23534
then 1 =23654 ?
Thanks
Hi,w9861彧可參考#719帖
0.5...after...0.618....
0.618=23693

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-2-17 17:44 發表

Hi,w9861彧可參考#719帖
0.5...after...0.618....
0.618=23693
Hi WaiWai c-hing ,
What is the high of the wave that you use for retracement as I can't find it in the chart ?
Thanks again !

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-2-17 17:07 發表
如果日圖確認22414為右腳,雙底頸線大概喺24200左右,如果.....只係如果目標咪26600至3xxxxx
This point so Good 冇人會估到

回復 721# wai-wai 的帖子

wai 兄唔好意思,你係用24462嚟計出反彈幅度?咁要升穿0.618=23680先算係大升浪呀?
或者可否用24018呢個高位計呢?如果係....23406就OK渦

發新話題