發新話題

FEB 11 期指,期權

引用:
原帖由 koloching 於 2011-2-17 15:08 發表
想請教wai兄, 你用那幅圖度即市支持阻力? thanks.
短炒看日圖走勢&昨期指波幅....計算
而大走勢每日收市後做功課...看圖形去向+DJI走勢+呀爺怎走+外圍因素等等

引用:
原帖由 Jinpa 於 2011-2-17 12:02 發表
早晨!

從大大仙看,今天低位23039@11:23可視為一短期調整浪之對稱共振位,現時升浪首次縮減目標,分別為23200及23270。
BINGO   23270

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-2-17 15:14 發表

短炒看日圖走勢&昨期指波幅....計算
而大走勢每日收市後做功課...看圖形去向+DJI走勢+呀爺怎走+外圍因素等等
唔該你先.
仲準過用PIVOT POINT...

若以22414為升浪起點~
(大約數字)反彈0.236=22942
0.382=23270
0.5=23534
留意大戶多數用0.388,0.44,0.48等計

引用:
原帖由 fatpat 於 2011-2-16 14:56 發表

T2 Knee-pt => Long FEB 236C @45
Eat @100

即市破到DH...下個阻力23343,(個人feel未必得)

引用:
原帖由 fatpat 於 2011-2-17 15:50 發表

Eat @100
After thought

Should Short FEB 23800C @57 Instead
Lock in 55pts + potential more for next few days

大大仙未被破壞,亦突破升回長期上升軌之上,但手上嘅貨只得番一半
希望可以進入大升浪啦!祝大家揾多d

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-2-17 16:25 發表
大大仙未被破壞,亦突破升回長期上升軌之上,但手上嘅貨只得番一半
希望可以進入大升浪啦!祝大家揾多d
期指收呢個位 ...鬼鬼地   明早找定張椅看走勢先得
唔知明早會唔會高開?彧突轉勢?

Tsui hing 唔該明日早D比貼士,

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-2-17 16:41 發表

期指收呢個位 ...鬼鬼地   明早找定張椅看走勢先得
唔知明早會唔會高開?彧突轉勢?
wai兄你又睇到d乜呀!講嚟聽吓好渦,如果有大發生,我就將手上果d未養肥嘅牛仔食咗先,唔該
啱啱出又見你問我攞貼士,wai 兄唔好玩啦,啱啱震吓震吓俾大戶呃咗一半,兩家條氣末順呀

發新話題