發新話題

FEB 11 期指,期權

引用:
原帖由 基哥 於 2011-2-11 15:52 發表

如果月尾去到216,你諗下會點?
除非唔再趺,但今個月結算時你都要買返214p或者買返下月216p保護返,咁你都有得嬴,不過,預期係咁,點解唔買今個月214p,仲平d ...
我都係用黎保護 如果好彩差不多底  呢個月可以食左張即月214 SC  如果食唔到 我會月尾再買返下月21000至21600 LP 保護

買即月因為平 SHORT 下月因為有水位

所以唔知咁做岩唔岩

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-2-11 15:55 發表
好友加把勁, 1min 圖就可以順排了.
順排失敗

引用:
原帖由 hsi_c1 於 2011-2-11 16:13 發表

我都係用黎保護 如果好彩差不多底  呢個月可以食左張即月214 SC  如果食唔到 我會月尾再買返下月21000至21600 LP 保護

買即月因為平 SHORT 下月因為有水位

所以唔知咁做岩唔岩 ...
下星期iv開始跌, 而家咁做唔化算, 因為如果慢慢咁跌落去,即月216p無乜保護作用,但張214p就大大獲

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-2-11 16:16 發表

順排失敗
我加左小小淡倉....

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-2-11 16:16 發表

順排失敗
Ken兄或可留意大仙TST東 & 紙五、大大仙 & 1hr均見MPC & 回馬槍, 或待大大仙#1 CLM回落形成DBT, 配合1hr#1拗上, 應會有不錯的反彈..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 基哥 於 2011-2-11 16:19 發表

下星期iv開始跌, 而家咁做唔化算, 因為如果慢慢咁跌落去,即月216p無乜保護作用,但張214p就大大獲
OH....咁我下星期補返張下月啦

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-2-11 15:32 發表
今日能收 22800樓上, 上望目標 23030,
一個下午開巿 就食左20億的 22400 22500 肥牛~
又有22300 20億新肥牛上巿,.....
下午的V型反彈,是不是美麗的誤會?
殺人放火金腰帶 修橋補路冇屍骸!!!

回復 491# takk 的帖子

Takk c hing,
now indeed closed above 227.   
Are you saying that the warrant issuers 再不用推低期指?  just let the IV shrink by itself?
224Bull grazing area still very attractive!  http://rbs.dbpower.com.hk/RBS/rbs_cbbc_ko_c.cgi
吸收別人的智慧, 化為自己的力量.    E=mc2, 聚則成形 散則成風, 股市亦然.

引用:
原帖由 hsi_c1 於 2011-2-11 16:40 發表

OH....咁我下星期補返張下月啦
首先你要睇下個市點行先,如果真係跌完,咁你等結算先買都未遲,但如果未跌完,咁你就應該要set個位止蝕或買返張put做保護!
雖然我加左小小淡倉,唔代表真係再跌,可能我錯架!你自己決定睇多一陣定而家買啦

基哥好好人, 這個 Forum 真好.
吸收別人的智慧, 化為自己的力量.    E=mc2, 聚則成形 散則成風, 股市亦然.

發新話題