發新話題

FEB 10 期指,期權

引用:
原帖由 SUBSUB 於 2010-2-11 10:12 發表
請問個"烈口"是否已補回?
期指裂口頂部20275...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-10 15:47 發表
各位午安!

從大大仙 & 1hr Bible看, 雖然#1處CL準備拗落, 但從1hr DTR圖看已行MCF-UP, 而大仙亦行上子午, 如明日期指上破20000-20050水平, 下星期一期指將反覆上試首目標約20250-20300水平...

期指如見大成交上破20300水平, 則上升力量未見嚴重縮減, 期指上行次目標約20580-20630水平, 以及反彈力量擴張目標20850-20900水平...
由於反彈時間有所擴張, 預期下星期三有一時間高位, 期指如見大成交上破20300水平, 期指或上試首目標約20580-20630水平, 以及反彈力量擴張目標20850-20900水平...

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-11 10:40 發表

期指裂口頂部20275...
Thanks a lot.

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-11 10:42 發表

由於反彈時間有所擴張, 預期下星期三有一時間高位, 期指如見大成交上破20300水平, 期指或上試首目標約20580-20630水平, 以及反彈力量擴張目標20850-20900水平...  ...
初一開紅盤呀?... ..好似年年都係喎..
應該係話初四

引用:
原帖由 tika 於 2010-2-11 10:50 發表

初一開紅盤呀?... ..好似年年都係喎..
應該係話初四
小弟冇做開統計, 不過如果開紅盤挾到上209都唔錯, 至少喺呢個大型調整浪中有機會走貨

唔知MT SIR said '技術指標回升至高位時增加淡倉' 現在是否好時機?

舊年紅盤夾左成千點

引用:
原帖由 vhappy 於 2010-2-11 10:57 發表
唔知MT SIR said '技術指標回升至高位時增加淡倉' 現在是否好時機?
都可以, 但由於大仙剛行上子午順排, 而1hr & 大大仙技術指標處高位, 大細圖未見配合同步下, 可能於高位反覆, 小心牛皮市況令時間值損耗...

由於反彈時間有所擴張, 留意如見大成交上破20300水平, 將上試20580-20630水平, 小心...

引用:
原帖由 星河國際 於 2010-2-11 10:58 發表
舊年紅盤夾左成千點
Thanks 星河兄

20150 good support?

發新話題