發新話題

JAN 11 期指,期權

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-26 12:29 發表
23800c 72x1 s193食番121點都有d交待,不過日圖.....
121點尚要扣除手續費
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-26 12:20 發表

今日Ken兄才是主力  
期指將反覆上試上行次目標約23935-23945水平..

O.K. 兄的技術真精彩, 的確是滑浪高手, 善於捕捉浪頂浪底. 在下十分佩服

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-1-26 12:30 發表

本少利大....恭喜
win$百分比多過炒即市期指
這就是期權的威力

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-26 12:29 發表
23800c 72x1 s193食番121點都有d交待,不過日圖.....
profit have121pt,but ....you檸頭 ....

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2011-1-26 12:32 發表

期指將反覆上試上行次目標約23935-23945水平..

O.K. 兄的技術真精彩, 的確是滑浪高手, 善於捕捉浪頂浪底. 在下十分佩服
12:30 期指 @ 23933, 差兩點..

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-1-26 12:33 發表

profit have121pt,but ....you檸頭 ....
因為如果做期指, 會有200↑利潤..
但如果用期指的成本, 全放到238C的話, 小弟數口不精, 煩請大家計計..

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-1-26 12:33 發表

呢個係用我哋嘅系統發現日圖有可能發生嘅事,不過以短炒為主,ching全部都有得食

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-26 12:32 發表

這就是期權的威力  
我炒期指為主....
2月要多玩下option先得

i also need to learn more from ching ...
i trade index before... new hand in option

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-26 12:36 發表

因為如果做期指, 會有200↑利潤..
但如果用期指的成本, 全放到238C的話, 小弟數口不精, 煩請大家計計..  
用細期成本約多2-3倍profit
用大期成本.....嘩不得了 ........

發新話題