發新話題

JAN 11 期指,期權

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-1-26 11:05 發表

準備行反彈..
Ken兄的出帖時間, 幾近捉到短期最低位..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-26 00:11 發表
前日上太極期權心法時, 跟Canido兄討論, 由於預期反彈後將再試下行目標; 待期指反彈至24000水平時做LP236, 昨日236P最低見28點, 收市前最高升至73點..
單日利潤達1.6倍, 再一次完全反影出期權的威力..
236P剛剛最高升至100點, 2.6倍了..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-26 11:14 發表

小弟認為救倉固然重要, 但不同的圖出現買入/沽出訊號時, 預料其訊號出現後有多少升幅/跌幅亦同樣重要..
如能像Canido兄這樣細心觀察, 訊號出現後, 便能獲得更大利潤..  ...
完全贊同OK兄架睇法。暫時來講,小弟只能夠識別日圖,1hr圖 + 大仙CLM配合回馬槍架威力。其他信號架配合,我仲需要繼續努力去學習同埋用心觀察後再總結

引用:
原帖由 cc64216 於 2011-1-25 19:13 發表

Ricky兄:
您平倉未?會否持倉至星期五結算?
可否分享!
CC 兄,

LP244   -232  +  SP240  248 X 2  + LP 236 -85  已經鎖定 179點
我會持有到結算.

細仙剛完成dbt無力再向上突破,偷雞238c食咗6點,手續費 .....都係留意大仙將出現2x3後嘅訊號再做

d    b    t

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2011-1-26 11:27 發表

CC 兄,

LP244   -232  +  SP240  248 X 2  + LP 236 -85  已經鎖定 179點
我會持有到結算.
謝謝回覆。

morning all c hing
今日好熱鬧~

留意MOC見MPC, 待M回落到底, 或形成Ken兄預期的DBT再上..

小狗, 細GP

發新話題