發新話題

JAN 11 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-26 10:57 發表 下破23750, 看來大朋友想今日下試下行目標..  
可能要到235先識停

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-26 10:57 發表

下破23750, 看來大朋友想今日下試下行目標..  
要試的始終要試,下月唔多睇好

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-1-26 11:02 發表
可能要到235先識停
如只差100點的話, 小弟或留意236水平有否買入訊號開SP..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-1-26 11:02 發表
可能要到235先識停
準備行反彈..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-26 11:04 發表

如只差100點的話, 小弟或留意236水平有否買入訊號開SP..  
英雄所見.

over 100 million 23688 calves certified, time of death, 11:01
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

經過依段時間對Market架觀察。自己架救倉都發生過兩次錯誤。總結後,得出有小小心得,就是發現從日圖CLM配合回馬槍到今日,指數已經反復下跌左接近800點,從最近觀察所得,日圖應該仲會緩慢向下繼續形成#1CL,因此我相信,該信號架威力已經有1000點架跌幅,其實值得我地去參考。同為救倉或者追月提供有力同有效架參考點!

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-1-26 11:06 發表

英雄所見.
出自同一師門
現在3月SC只有10點, 正留意買入訊號平SC..

港匯已企穩,
還要殺236牛!
年尾銀根緊,去年是跌到年25(即本周五結算)
才到底的!

現在0.382在23640  頂著!

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-26 11:08 發表
經過依段時間對Market架觀察。自己架救倉都發生過兩次錯誤。總結後,得出有小小心得,就是發現從日圖CLM配合回馬槍到今日,指數已經反復下跌左接近800點,從最近觀察所得,日圖應該仲會緩慢向下繼續形成#1CL,因此我相信,該信號架威力已經有1000點架跌幅,其實值得我地去參考。同為救倉或者追月提供有力同有效架參考點!
小弟認為救倉固然重要, 但不同的圖出現買入/沽出訊號時, 預料其訊號出現後有多少升幅/跌幅亦同樣重要..
如能像Canido兄這樣細心觀察, 訊號出現後, 便能獲得更大利潤..

發新話題