發新話題

JAN 11 期指,期權

Good morning sir

引用:
原帖由 基哥 於 2011-1-25 22:33 發表

我朋友 (教我認識期權的) 預計今月結算價係.....23000, 仲話好有信心
不過....佢唔係次次都準, 但佢個個月都有錢嬴
早晨基哥!原來你背後有咁高手嘅朋友,真係好勒!希望可以多d提點吓啦 呢幾日都未有做單,得閒無事
就估吓.....等結算前期權時間值最平嘅時候....

早晨

多個技術指標係底咬上, 好似有機帶動半小時圖井2轉上(即dbt)......如果係咁, 有無可能帶動見底轉順or上升???

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-1-26 09:51 發表
多個技術指標係底咬上, 好似有機帶動半小時圖井2轉上(即dbt)......如果係咁, 有無可能帶動見底轉順or上升???
如果破到23922, 可能動力更大~~~

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-26 09:08 發表

早晨基哥!原來你背後有咁高手嘅朋友,真係好勒!希望可以多d提點吓啦 呢幾日都未有做單,得閒無事
就估吓.....等結算前期權時間值最平嘅時候.... ...
佢唔係高人, 只不過佢做到每月收息(~10%增長)既效果啫, 而且佢並不貼市

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-24 04:07 發表

各位晚安!

期指於1月12日上破24200水平, 上星期三(1月19日)反覆上試24450-24470水平, 高見22462點回落, 上星期五(1月21日)再度下破24000水平, 低見23837點反彈..

**** 本內容被作者隱藏 ***** ...
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-25 16:09 發表
大仙現#1處CL, 留意大大仙有否機會見持槍插穿配合反彈..
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-25 16:13 發表
大仙TST西目標約23760水平, 且看有否支持反彈..
各位早晨!

期指昨日(1月26日)雖下破下行次目標約23780-23800水平, 但能穩守23750水平, 並下試大仙TST西目標約23760水平, 低見23775點反彈, 今日持續反彈..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

10 MA  =  24071
last day high = 24025

20 MA  =  23829
last day low = 23775
from high drop 0.382 = 23640

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-1-26 09:51 發表
雖然大大仙見#1 CLM配合持槍插穿, 但1hr、30min尚未到底, 而大仙現行DCC, 相位未見同步下或反覆向上..

BTW, 大大仙剛觸及Mr. Gann主要阻力回落, 且看大仙能否見#2X3繼續反彈..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-26 10:11 發表

雖然大大仙見#1 CLM配合持槍插穿, 但1hr、30min尚未到底, 而大仙現行DCC, 相位未見同步下或反覆向上..

BTW, 大大仙剛觸及Mr. Gann主要阻力回落, 且看大仙能否見#2X3繼續反彈..  ...
我睇 ykl 和金鐘罩

發新話題