發新話題

JAN 11 期指,期權

期指24180-24220成即市阻力

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-1-17 15:12 發表

我好明你既心情
因為我都試唔少
多謝你架關心啊。等我好好總結後,再來!

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-17 15:16 發表

多謝你架關心啊。等我好好總結後,再來!
如果等陣升到24230, 你會唔會平今早 LC?

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-1-17 15:24 發表

如果等陣升到24230, 你會唔會平今早 LC?
我已經起今日上午,指數大概跌左165點左右架時候,發現信號已經同步向下。所以按信號做事,Close左LC啦。發生左25%架虧損!(細期)

未來1-2日上証守唔番2723之上...
有chance下試2650

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-17 15:30 發表

我已經起今日上午,指數大概跌左165點左右架時候,發現信號已經同步向下。所以按信號做事,Close左LC啦。發生左25%架虧損!(細期)
oh.... sad
下次再來過!

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-1-17 15:33 發表

oh.... sad
下次再來過!
我一定會再來。如何早上吾close LC,下午虧損得更加嚴重!

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-17 15:34 發表

我一定會再來。如何早上吾close LC,下午虧損得更加嚴重!
不過好快升返去你個平倉位附近
但要輸時間值

小弟想請教師兄們,我起睇技術指標架時候,例如回馬槍,距起某個時刻已經插穿#1,好明顯。但是指數行行下,距又變翻吾插穿。請問,如何對待該技術現象!多謝!

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-17 15:40 發表
小弟想請教師兄們,我起睇技術指標架時候,例如回馬槍,距起某個時刻已經插穿#1,好明顯。但是指數行行下,距又變翻吾插穿。請問,如何對待該技術現象!多謝! ...
你做得太快, 個支燭都未行完你就 action
做期權我覺得可以等下一支燭 confirm 先 action

發新話題