發新話題

JAN 11 期指,期權

回復 750# Jinpa 的帖子

原來曾經有呢段歷史

Day High 已見.....我估

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-14 11:26 發表
大户係將軍,我只係一名卒仔,所以心口掛住個〝勇〞
I have a dream: be as free and rich as Larry Williams (the trader, not the late blues singer and song writer)

"... be water, my friend!" - Bruce Lee

To become a successful trader is somewhat like being a good free fighter. Agree? My friends!
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

引用:
原帖由 基哥 於 2011-1-14 11:32 發表
大大仙dcc中......完未??

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-14 11:37 發表
整頓軍力,24400呢個城池將破

dcc很多時臨尾嗰下先最大力,期指貼水,

Ken兄,會不會下午才見頂完成dcc,順便收埋24400和24422熊證,然後正式行hourly#2D3呢?

有法,則有術。

下午有事要離塲,為減低風險,將sp平倉轉@110L248X1 睇睇

有可能系一浪接一浪完成DCC哦。

MOC....MQ/PQ ??
升........

最後的DCC
24200支持唔錯

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-14 14:46 發表
有可能系一浪接一浪完成DCC哦。
同意。

下午初段的下跌可看成大大仙"後DCC主義"(post-dccism)的市埸行為現象。

跌不破24200皆因大時區又開始行dcc,加上大仙clm於樓下。Balance of power,造就這個週五牛皮腰帶橫行至收市的機會偏高。

餘下的一個小時,仍看是先升成築頂型態居多。

24400乃重要阻力。
有法,則有術。

有可能想突破24400

發新話題