發新話題

JAN 11 期指,期權

今朝决戰嘅位置大家應該睇得好清楚,任何一方勝出將行多500里

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-13 16:16 發表
全日波幅不足200點,破位後整固,整固時間未知幾耐,所以將手上lc240轉sp242博賺息
勇!

+ wisdom
Tsui兄深諳看風駛履之道,真的智勇雙全啊!

市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

今日力量比琴日更加均衡!

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-14 10:42 發表
今朝决戰嘅位置大家應該睇得好清楚,任何一方勝出將行多500里
最後再食理散戶d貨再爆邊 跟住大戶補倉,所以將會係大幅度嘅單邊,試吓做左右逢源都好渦

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-14 11:00 發表

最後再食理散戶d貨再爆邊 跟住大戶補倉,所以將會係大幅度嘅單邊,試吓做左右逢源都好渦
上25000
沽友死

回復 742# Jinpa 的帖子

大户係將軍,我只係一名卒仔,所以心口掛住個〝勇〞

大大仙dcc中......完未??

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-14 11:26 發表
大户係將軍,我只係一名卒仔,所以心口掛住個〝勇〞
C Hing  好句好句  100分形容詞  

整頓軍力,24400呢個城池將破

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-14 09:24 發表
...另外中資財神於期貨市塲揾食,所以牛熊証未必係散戶專利 ...

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-1-14 09:45 發表
早前大戶想吞22200收回價嘅肥年,變相幫財神爺壓價買平貨,直至昨日牛價巳X10,真係大肥牛

絕對同意,皆因輪商的對冲機制可使他們變得很被動,只要有足夠資金,輪商不難遭到反狙擊。

記憶中09年起便有大陸資本有策略地向輪商埋手,搞到大行年尾分紅大減。

另外,昨天錄得最大的OI減持證中,小弟解讀,多為牛證之獲利盤。

市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

發新話題