發新話題

JAN 11 期指,期權

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-13 15:45 發表

系啊。本月早就已經無水啦。雖然系月中,但是剛剛小弟感覺系短期高位,所以就乘勝追擊,如果指數繼續上架話,我就繼續按信號去追!
令小弟再起嗜息念頭..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

我都是睇信號,信號話系高位,所以我就開扣啦。感多野同步向下,好難得!

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-13 15:57 發表

令小弟再起嗜息念頭..  
SP ?

尾市淡友開始有d力, 指數跌成交量大
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-13 15:59 發表
我都是睇信號,信號話系高位,所以我就開扣啦。感多野同步向下,好難得!
想請教有幾多野同步向下?同係邊個 time frame?

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-13 15:59 發表
can兄睇到咩訊號? thanks!

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-1-13 16:06 發表
尾市淡友開始有d力, 指數跌成交量大
睇埋未平倉先,呢期處處捕熊器,要偷步都要控制注碼

全日波幅不足200點,破位後整固,整固時間未知幾耐,所以將手上lc240轉sp242博賺息

引用:
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-12 15:53 發表
小弟於"DEC 10 期指,期權"中, 作出以下分析,

http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=3530&page=121&authorid=5

及後於1月5日#342帖中亦再次提醒..

http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=3594&extra=&authorid=5&page=5

Richie兄可回看#587帖分析, 該目標只是PQ & MQ目標位置, 預計今日或明天見該目標..
從日線圖看, 期指剛剛高位24120點為一上升浪之時間 & 力量縮減首目標,

以下內容需要回復才能看到

期指如見大成交上破24200水平, 期指上行次目標約24450-24470水平..
雖然1hr見#1 CLM拗落, 而大大仙亦見#2X3, 但#1將近CL, 留意DCC隨時出現..
而且日圖 & 2hr均見#2X3, 明後兩日有機會再試上行次目標..  

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 paaq 於 2011-1-13 16:05 發表

SP ?
SC, 但注意到IV低, 而且調整時間或較短, 因此最終還是打消念頭..
或待明日大大仙#1 CLM再開LC做一浸短線..

發新話題