發新話題

JAN 11 期指,期權

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-1-3 15:05 發表

其實剛開始玩可以做遠d, 同 ATM 有 2000點左右較安全
ok
咁我知道

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 14:48 發表

大仙見持槍插穿, 繼續留意#1 CLM拗上 & DCC..
大仙出現#1 CLM 拗上 & DCC, 因此出現不錯的反彈..

或回試高位23475..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 14:56 發表

Get姐你好!

BOD是在Bible & GP所教的術語, 與SOP相反, 由於涉及課程內容秘密, 小弟不便在此解答, Get姐可回看Bible & GP的notes..

BTW, 尚記得MT Sir所教的次序是, 每逢EOC就要找位置BO ...
OK兄,看完你的提示,已經記起.多謝!

引用:
原帖由 frankychan 於 2011-1-3 14:44 發表
短期再大上空間有限...
其實即月242C 成交都開始多
franky兄,242是LC定SC?如何看出?

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 15:12 發表
大仙出現#1 CLM 拗上 & DCC, 因此出現不錯的反彈..

或回試高位23475..
大仙#1CLM, M現處於高位, 期指未必能上試高位, 大市或反覆上落至收市..

引用:
原帖由 get 於 2011-1-3 15:22 發表

franky兄,242是LC定SC?如何看出?
242 Call 係一個倉位, 冇分 long or short
通常都要估大戶 long or short
好似而家o甘, 上升時個量大增, 你會估大戶:
1. 平好倉; or
2. 開 short call

呢 2 樣野機會較大

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 15:23 發表
大仙#1CLM, M現處於高位, 期指未必能上試高位, 大市或反覆上落至收市..
大仙見回馬槍插穿, 期指高見23465點回落, 留意#1 CLM拗落, #2、#3會否配合同步向下..

回復 206# frankychan 的帖子

咁係 234 做個 short call 好嗎??

OK兄,要多謝你。系你提醒左我去睇1hr + 15min架配合。我覺得信號相對穩定。容易排除干擾信號!對於做Option系好有幫助!Thanks

234做SC????好大風險哦。

發新話題