發新話題

JAN 11 期指,期權

引用:
原帖由 get 於 2011-1-3 13:20 發表

canido兄,你的sc250是否用大期,lc236用細期?
Get兄,我兩張都是用細期。因為屬於學習階段。細期系好難救大期架!一張大期已經等於5張細期!

短期再大上空間有限...
其實即月242C 成交都開始多

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 10:44 發表
各位早晨!

期指上星期四(12月30日)高見23200點回落, 今日(1月3日)回試23200高位阻力, 高見23198點回落..

**** 本內容被作者隱藏 *****
從2hr圖看, 今日下午反覆調整過後,

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-1-3 14:38 發表

大仙見#2X3後, #1正要CLM, 留意DCC出現..
大仙見持槍插穿, 繼續留意#1 CLM拗上 & DCC..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

回復 183# OK~ 的帖子

thank you OK-hing

引用:
原帖由 canido2010 於 2011-1-3 14:44 發表

Get兄,我兩張都是用細期。因為屬於學習階段。細期系好難救大期架!一張大期已經等於5張細期!
canido兄,明白晒.多謝.

如果現在sc25000再lc25600如果個市真係上25000
咁我會唔會輸錢,可唔可以救倉

good sharing idea

引用:
原帖由 ng117 於 2011-1-3 14:48 發表
如果現在sc25000再lc25600如果個市真係上25000
咁我會唔會輸錢,可唔可以救倉
如果結算25000以上,你就會輸錢。而且,當前指標講比我地知道,未系合適架時候做SC

至少等距爆完本次架單邊行情,先穩機會做SC,感樣會Short更多架期權金,而且都安全好多!

發新話題