發新話題

DEC 10 期指,期權

223 big fat cow

請問各位師兄,有無D真正架追月實戰經驗分享下呢?

而家睇到一小時dcc,半小時子午同dcc緊,大大仙信息有d飄忽,大約係二姐三妹由v開始有D想行C既感覺,大仙應該係dbt
統合之後,等一小時半小時的dcc行完之後,如果再有聖經信息就要上
各位師兄,唔知我咁睇岩唔岩呢?

雖然除左實戰班之外,堂堂都上晒,但我重係好多唔明,由於好多時都講期指,所以如做扣或兩面夾攻點運用同用幾耐的圖都好困惑,希望實戰班會講得更清楚明白,至少可以等我每月安心做連環扣同乘勝追擊就好了

引用:
原帖由 學習有益 於 2010-12-28 12:04 發表

唔該晒ok師兄,其實我都想做遠D,諗住而家做下月會有著數,點知佢直插緊,所以都幾貼價,不過Bible我又見到1小時果兩姐妹打左交、大大仙又向下V緊,所以先至做,tst重未上,所以師兄是否我等到個Bible有轉上訊號就先平,再等待1hr & 30min的DCC行完, 三相同步時再做扣好D呢?
重想問多句,每月我地做扣時,應該睇邊幾個圖可以比較知道月內的走勢讓我們放心做扣呢,因為如果睇coc、moc同toc好似唔係大適合,望師兄指點指點,謝謝
小弟找Bible轉上訊號的同時, 亦會以TST訊號來確認轉勢訊號..

Bible的訊號的確準確, 但對於同學們來說可能會比較藝術, 但當配合TST訊號時, 轉角位就會相當明確, 因此學習兄大可Bible & TST互相配合運用, 就可以從容找出平SC倉的位置..

至於三相同步, 現則留意1hr & 30min #1 CLM, 再留意大仙或大大仙有否持槍訊號再做..

MT Sir常說, 做期權看1hr & 15min就已經足夠, 而COC、MOC & TOC只是做即市買賣, 如考量期權做扣的買賣訊號, 可留意大仙#2D3、#2DTL & TST等訊號出現..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

學習有益兄,其實,我都是想每月安心做扣。但是,我唔識救倉,所以做得好被動。

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-28 12:40 發表

小弟找Bible轉上訊號的同時, 亦會以TST訊號來確認轉勢訊號..

Bible的訊號的確準確, 但對於同學們來說可能會比較藝術, 但當配合TST訊號時, 轉角位就會相當明確, 因此學習兄大可Bible & TST互相配合運用, 就可以從 ...
唔該晒ok師兄,等我上埋實戰之後,希望可以就更加能夠明白ok師兄既意思。

想請問下,#2DTL系Bible架內容定系實戰班架內容呢?

引用:
原帖由 canido2010 於 2010-12-28 12:41 發表
學習有益兄,其實,我都是想每月安心做扣。但是,我唔識救倉,所以做得好被動。
canido2010 兄你好,個人覺得,救倉係重要,但如果最初個扣做得好,基本上無乜機會救倉,不過可能我而家連做扣都未做得安全,記得上堂MY sir講過有位師姐做Short做得好靚,就係用一種方法,不過之後唔知我聽唔明定無再講落去,所以都唔知點先好似呢位師姐咁Short又得,Long又得,我地唯有一齊加油啦

引用:
原帖由 canido2010 於 2010-12-28 12:54 發表
想請問下,#2DTL系Bible架內容定系實戰班架內容呢?
一有TL,我覺得就係實戰班內容,因為Bible從未提過TL

發新話題