發新話題

DEC 10 期指,期權

回復 859# OK~ 的帖子

thank you O.K hing  大大仙未有見沽貨訊號,睇睇係咪造橫行區先

剛才MOC的後DCC效應下跌了一百點,現在會不會形成另一個有意思的細仙DCC呢?
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2010-12-21 10:16 發表
thank you O.K hing  大大仙未有見沽貨訊號,睇睇係咪造橫行區先
的確, 大大仙見#2D3後, 現行#2V3, 小弟看即使回落可能只是調整 ; 但M & #1處高位, 有機會CLM拗落配合回馬槍..
或留意大仙有否較大調整訊號..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 Jinpa 於 2010-12-21 10:18 發表
剛才MOC的後DCC效應下跌了一百點,現在會不會形成另一個有意思的細仙DCC呢?
大成交上破228, 細仙DCC都頗強力

15 min 同睇向上,1 hr 見#2X3,大大仙仍好强, 揾機會造上!

唔知 1 hr嘅dbt 幅度會係點呢?

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-21 10:25 發表

大成交上破228, 細仙DCC都頗強力   
這個DCC真是撐到蓋都機乎飛出街
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

大仙嘅#2X3反覆我都見過,應反覆向上尋頂,如果要沽貨,大大仙一定幫到我地

good moning all

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-21 08:57 發表

各位早晨!

昨日(12月20日)期指下破22490低位, 並下試下行目標約22380-22400水平, 低見22367點反彈, 下午高見22742點..

**** 本內容被作者隱藏 *****
從大大仙看, 反彈見PX, 期指反彈目標修正..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

引用:
原帖由 Jinpa 於 2010-12-21 10:40 發表

這個DCC真是撐到蓋都機乎飛出街
Jinpa兄的形容詞不錯

發新話題