發新話題

DEC 10 期指,期權

引用:
原帖由 學習有益 於 2010-12-10 14:46 發表
大仙與大大仙現時#2x3上,會唔會繼續向上呢?
雖然大仙見#2V3、大大仙亦有機會是#2D3, 但由於1hr BMA順排..
待大仙#1回落CLM, 再看有否#2DTL訊號出現買上..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2010-12-10 14:53 發表
留意是否出現dcc,如果係就好和味

咪用來殺夠d 23200 的熊証lor

咪用來殺夠d   23200 的熊証lor, so simple!!! 一開殺夠左23000的牛, 下午一開又殺夠理23200的熊,大戶真的是無惡不作,扑佢個街!!!

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-10 14:56 發表

雖然大仙見#2V3、大大仙亦有機會是#2D3, 但由於1hr BMA順排..
多謝師兄指點,禽日先完左聖經,知道有DCC、DBT,所以師兄其它術語未知道
不過讀到而家我重頭暈暈,眼見班上唔少師兄師姐都賺到唔少甜頭,所以一直諗緊,讀完晒唔知適唔適合讀實戰,驚重深過重難明,頭痛呀:\'(

引用:
原帖由 學習有益 於 2010-12-10 15:14 發表

多謝師兄指點,禽日先完左聖經,知道有DCC、DBT,所以師兄其它術語未知道
不過讀到而家我重頭暈暈,眼見班上唔少師兄師姐都賺到唔少甜頭,所以一直諗緊,讀完晒唔知適唔適合讀實戰,驚重深過重難明,頭痛呀:\'( ...
學習有益兄你好!

俗語有彥"熟能生巧", 只要同學們多觀察訊號、多練習, 找出課堂上的訊號, 大細圖配合運用, 就能更準確找出頂/底的轉角位, 到時學習兄亦能像其他師兄師姐一樣日日收割..

至於實戰班, 是歸納過去核心課程所學, MT Sir將重要訊號化繁為簡, 以創富圖解釋如何精確地捕捉目標、訊號等, 小弟認為實戰班更為容易讓大家明白

引用:

大仙見#1 CLM拗上, 現見TST東, 對稱目標或回試23200水平..

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-10 15:57 發表

大仙見#1 CLM拗上, 現見TST東, 對稱目標或回試23200水平..  
bingo again!!!!!

引用:
原帖由 波佬 於 2010-12-10 16:02 發表

bingo again!!!!!
引用:
引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-10 15:57 發表

反彈有力, 大大仙看來是#2DTL, 但以大大仙看, 剛剛高位(23205點)為一反彈浪之力量 & 時間縮減目標, 如能再破23205, 期指上行次目標約23300水平..

過去六天形成的平行四邊茅形下降通道,平均波幅為352點,今天是228;上午有candido的遇阻回落至支持,下午有大仙DBT後,ok的對稱目標TST;兩者皆有超過100點衍生的利潤,週五來說可算不俗矣!

市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

收市啦,我今日做架果張long put 226 暫時系失敗左。驗證左23000架支持力同拉力都好厲害。

發新話題