發新話題

DEC 10 期指,期權

引用:
原帖由 takk 於 2010-12-3 16:36 發表
請教各位 c-hing / c-jie,

when I draw fibonacci line in the chart of WinQ, it does not allow me to draw it up-side down. i.e. it force me to have the 100% must be above the 0%, which cannot be reverse ...
Takk兄你好!

因上星期下線未有即時回覆, 不好意思..
閣下可由點著高位拉至低位, 或點著由低位拉至高位, 以顯示0%至100%..
另外, 在DTR中還有方法顯示100%以外的力量..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2010-12-3 16:41 發表

今曰牛破橫行咁耐,如果唔係得OK hing呢個訊號早就投降啦!多謝哂!
其實Tsui兄即市已做得很不錯, 如能配合TST訊號, 做買賣便能更得心應手..
Tsui兄可多觀察、多練習MT Sir實戰班提供的訓練光碟, 以熟習TST訊號..

引用:
原帖由 wai-wai 於 2010-12-3 19:26 發表
大市回落由24989-22783共趺2206pt .
1)反彈0.382=23625pt,   0.5=23886pt   
0.618=24146pt,  1=24989(雙頂)

2)另一看假設AB=CD
A=24989   B=22783
C=23625  D=21419
假恆指反彈上0.5彧0.618左右先回落,亦是頭肩頂
...
多謝Wai兄多角度分析, 令小弟留意到另外力量看法

引用:
原帖由 kawing 於 2010-12-4 03:00 發表
好的,非常期待~~~
好想快d做到學員成績的那位同學,每月超過20%回報率!!!
Kawing兄上完實戰班後, 按照閣下的Signature上的去實行就可以, 現在首要be patient

死火, connect唔到winq.....
師兄們有咩返方法?謝謝~~~

引用:
原帖由 波佬 於 2010-12-6 09:29 發表
死火, connect唔到winq.....
師兄們有咩返方法?謝謝~~~
會否是密碼已經到期?

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-6 09:47 發表

會否是密碼已經到期?  
不是.....公司剛剛做了少少裝修, 我部腦D野無郁過, 但係就係CONNECT唔到WINQ....

引用:
原帖由 波佬 於 2010-12-6 09:49 發表

不是.....公司剛剛做了少少裝修, 我部腦D野無郁過, 但係就係CONNECT唔到WINQ....
試將Winquote完全清除再重裝, 在Winq32資料夾內選擇unwise, 在每個步驟選擇select all再按next..

在unwise之前, 先將自己修改過或儲存的新template複製到另一個新資料夾; 當Winquote完全清除後, 所有記錄都會刪除, 在重新安裝後再將template貼回Winq32資料夾內, 舊有儲存的template就可以load出來再用..

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-12-6 09:58 發表

試將Winquote完全清除再重裝, 在Winq32資料夾內選擇unwise, 在每個步驟選擇select all再按next..

在unwise之前, 先將自己修改過或儲存的新template複製到另一個新資料夾; 當Winquote完全清除後, 所有記錄都會刪 ...
都唔得, 睇黎公司將firewall 的security 加重了..唉....

20 MA 23530
50 MA 23413
now all break

發新話題