發新話題

OCT 10 期指,期權

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-10-22 13:00 發表
不過, 27000Call有些怪, 因為我估大戶吾做cover, 得數十點做6000張吾通係LONG
好有趣, 大家一起估下都好, 以下是我既暫時看法 :
23000 : 原本LC, 而家平, 大賺2-3億
25000 : 原本LC, 而家平, 賺到一些
27000  ...
估下先.....

23000:好友平倉獲利,而25000c&27000c:
一於等Trend Hing &OK Hing 分析
  我係咪好聰明呢!

引用:
原帖由 xcheung 於 2010-10-22 14:21 發表

23000c: 大戶會唔會唔獲利LE? 再夾上
記者師兄;因未確定23000c是新倉or平倉
話明大膽假設......

我都係大膽問下,,   實際上邊有唔獲利的大戶?

殺人放火金腰帶 修橋補路冇屍骸!!!

睇返成交個dec 250c 0個一萬張係今朝一開市298點做的
270c 就係10:00-10:15 57點成交的
230c 就係11:00-11:15 1200 點成交

引用:
原帖由 xcheung 於 2010-10-22 14:39 發表
我都係大膽問下,,   實際上邊有唔獲利的大戶?
好彩記者c hing 冇比egg我

引用:
原帖由 波佬 於 2010-10-22 14:43 發表
睇返成交個dec 250c 0個一萬張係今朝一開市298點做的
270c 就係10:00-10:15 57點成交的
230c 就係11:00-11:15 1200 點成交
引用:
原帖由 OK~ 於 2010-10-22 12:37 發表

雖然看點數並不似大戶做法, 但現看250 & 270有機會是SC..
而230C應該是平倉盤, 5600張 x 約900點 x $50 = 2.52億, 2億多袋袋平安了..
推斷如果230C係平倉盤..

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

即月OPTION 成交仿然集中於 238c 及 234p

引用:
原帖由 5466 於 2010-10-22 14:53 發表
即月OPTION 成交仿然集中於 238c 及 234p
顯示今日喺即月有唔少賭徒
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

Good afternoon

之前有位師兄講過, 月尾 28/10 差唔多收市 lc, 結算日都有得汁 (好似係12個月有9個月有得汁)
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

發新話題