發新話題

JAN 10 期指,期權

Wonder if 21580 be temp rebound top. If break, test 20700,
If not break, may retrace to test 20350
2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-1-22 15:22 發表
Wonder if 21580 be temp rebound top. If break, test 20700,
If not break, may retrace to test 20350
Just broke
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 Middleway 於 2010-1-22 15:33 發表
想請教, 多個大圖大#1在底位, 但都唔彈是怎看出來.
唔知Middle兄仲記唔記得, MT Sir講過點分大、中、小浪, 同埋大圖睇唔倒訊號就要從細圖入手...

因為涉及MT Sir課程嘅秘密, 小弟唔方便喺討論區講太多; 不過Middle兄可以從以上兩點開始, 諗返MT Sir喺WTP課程入面所教嘅理論, 就可以搵出點解多個大圖#1喺底都唔彈嘅原因

Wow, rebound back so much.  Fill yesterday's gap at close?
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

可能會有個短期反彈

20700 都見到

引用:
原帖由 lofu 於 2010-1-22 15:51 發表
Wow, rebound back so much.  Fill yesterday's gap at close?
上晝成交有555億, 下晝彈返上嚟都有450億, 睇嚟期指202水平似乎係短底...

引用:
原帖由 lofu 於 22-1-2010 03:51 PM 發表
Really gap filled. What a dramatic day!

Day Hi just seen once filled gap.

小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-1-22 15:39 發表

唔知Middle兄仲記唔記得, MT Sir講過點分大、中、小浪, 同埋大圖睇唔倒訊號就要從細圖入手...

因為涉及MT Sir課程嘅秘密, 小弟唔方便喺討論區講太多; 不過Middle兄可以從以上兩點開始, 諗返MT Sir喺WTP課程入面 ...
咁係咪因為細圖有上升SIGNAL所以尾市有個反彈?

引用:
原帖由 波佬 於 2010-1-22 16:04 發表

咁係咪因為細圖有上升SIGNAL所以尾市有個反彈?
Yes, 大仙見#2D3, 所以期指上到20550水平, 而去到20550水平因為大仙已經行上子午, 所以再挾...

P.S. 睇埋大大仙、1hr & 30min又有#1 CL Merge拗上配合, 所以反彈力較強

發新話題