發新話題

OCT 10 期指,期權

引用:
原帖由 kennethfung 於 2010-10-8 11:58 發表
c hing
i LP 0013@ 65
點算好
Your question is not clear.

Do you mean you had long put of #13HWL @ strike of $65?

無錯!點算?

引用:
原帖由 kennethfung 於 2010-10-8 11:58 發表
c hing
i LP 0013@ 65
點算好
我估你看下跌, 我沒有看開, 純看圖, 以ABC上升看, 現在C波高位, 突破區我假設是今早高位77.2至78,
如果是我, 見突破78就會止蝕, 吾破就hold
不過, 自己決定...
2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

引用:
原帖由 ufo_tse 於 2010-10-8 12:19 發表
Thanks so much on your advice.  Really learn something on you.  

You are right, knowledge is essental for a good return investment.  Am planning to take another courses from MT sir.  In fact this is  ...
For very short term view, I share that 22900-23100 is a fluctuate area.
If it goes down to 22900 it is relatively bearish. If it go higher than 23100, it may expose higher to 23300 or 23500.
So decide yourself la...

Lunch sin..

其實近排個市, 大家應該似曾相識

AIA 路演, 之後上市, 會唔會跟之前農行走勢差不多呢?

結果就由市場話俾我地知啦
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-10-8 13:40 發表
其實近排個市, 大家應該似曾相識

AIA 路演, 之後上市, 會唔會跟之前農行走勢差不多呢?

結果就由市場話俾我地知啦
即係接近上市時先行回落, 待上市後爆上.

我想問aia幾時招股

下挫至23006, 反彈23070看有否阻力, 如有效, 下望23010

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-10-8 14:39 發表
下挫至23006, 反彈23070看有否阻力, 如有效, 下望23010
大隻佬今次玩放生, 彈返上去先再落
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-10-8 14:39 發表
雖然見23077才見阻力, 但23010已BINGO, 似乎下跌力吾少...

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-10-8 14:48 發表

雖然見23077才見阻力, 但23010已BINGO, 似乎下跌力吾少...
大大仙見AMA, 但下跌力量擴張, 可能頂唔到幾耐再落..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

發新話題