發新話題

MAR 期指 期權

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2016-3-11 10:33 發表
ching, 忘記了金仔是什麼
大師兄所講嘅可能係肥仔金。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

補充:復活節假後有一組G底,假設回瞄浪出現,亦是有機會見底。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 ourstation 於 2016-3-11 10:11 發表
當大家都唔當金仔有咩發圍既時候, 小心唔聲唔聲, 嚇你一驚
ourstation 兄, 點睇 3-4月走勢? 你的圖表分析偏向上定下? 請指教, THANK YOU

Thank you sir

引用:
原帖由 goldwater 於 2016-3-11 10:39 發表
補充:復活節假後有一組G底,假設回瞄浪出現,亦是有機會見底。
最近呢幾棍都好大波幅又密,好難估。
穿佐198或203會有過千點大單邊。
等佢穿才做野好D

thank  you

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2016-3-11 12:30 發表

最近呢幾棍都好大波幅又密,好難估。
穿佐198或203會有過千點大單邊。
等佢穿才做野好D
美股又升200幾,睇嚟浪5成立又跨進一步,而期指又有望裂口突破,回瞄浪嘅假設就唔成立,可能浪嘅級別较大,回瞄浪可能要4月之後,從黑期及ADR見大約20400,跟據量度目標20850仍有水位跟一轉。

引用:
原帖由 goldwater 於 2016-3-12 10:37 發表
美股又升200幾,睇嚟浪5成立又跨進一步,
而期指又有望裂口突破,回瞄浪嘅假設就唔成立,可能浪嘅級別較大,
回瞄浪可能要4月之後,從黑期及ADR見大約20400,
跟據量度目標20850仍有水位跟一轉。
私竇講過,當 大圖 #2、#3、#4一齊拉升,好勁既單邊市。
有好有唔好,好既係順推有大波幅;
唔好係容易出關,任你呢個三月點升得靚,跟住果個跌浪會穿18000極大!
金水兄可以量下日期,是否3月22日有個G頂?
還是更後的日子?

回復 156# cowbearcar 的帖子

23號係一組大細G頂匯合,如果個市要穿18000的話,我諗反彈要先上23500樓上先,暫時估18217係浪底機會大。

回復 1# OK~ 的帖子

Thank you ching

發新話題