發新話題

NOV 期指 期權

明日有機會落番220
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-11-19 13:30 發表
大仙DCC?
仲以为佢撞子午出返关,轉倉時間又到,反反覆覆

佢喺度笑乜呢

附件

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

夜期又無端端衝左上去

下降通道及反覆反彈區大約在22700。經呢以反彈,下便可插幅度相對擴濶。

附件

其實今次真係同你相反意見。
呢期 亞太經貿 開會,成班 大帝要面,遠超越圖表所顯示!
正常按波浪按圖去分析應該看淡,但裂口夾300就300點。
若果22250至22400係大戶既好倉位,上周才新建的話,
跟住可以 海盜船式 衝天飛。

國際方面,呢期連個 恐怖分子都殺埋,做淡理由突然煙消雲散。
問題係 成交唔配合!

若然衝得穿22700而企得穩,P-Swing都要諗破埋上次235高位。

本來要睇得最淡的 道指,本應出關 負PC,死貓彈完,
計埋數,預佐佢超長期半年至一年大跌浪才是。
但呢幾日既急夾,急到連 #2 都拗番向上望,隨時出關向天畀你睇。
咁都點做淡友呢?

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-11-19 19:43 發表
本來要睇得最淡的 道指,本應出關 負PC,死貓彈完,
計埋數,預佐佢超長期半年至一年大跌浪才是。
但呢幾日既急夾,急到連 #2 都拗番向上望,隨時出關向天畀你睇。
咁都點做淡友呢?
...
道指幅图好有参考作用,見#2出关,-3pm之后,頂背驰咗幾多次都未死得住,挾死唔小淡友,是一个警惕,但港股有港股的因素,你見A股幅图都唔一樣,最好獨立睇,其他关連市場參考.

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-11-19 16:13 發表
佢喺度笑乜呢
就係佢係度笑笑口,以為#2跟住出关,点知臨尾拗返落

咁耐以來,最反常今次!
平時中共要開乜會物會,香討班財演爭住講要炒起邊個版塊
呢期靜到連 亞太經貿會講下 南海問題都隻字不提。
直頭唔想你記得佢地班大帝開會一事!

用你有限的智慧,思考下佢地班 大帝開會內容:
Plan A:黎緊 熊三 插番一年半載,睇下點收緊政策,向下炒集郵。
Plan B:報告已收集佐的飛仔情況,係咪開得車!目標及日期,到高位時唱乜散貨?!

一直講過,消息和心理戰術係最惡搞的一環,遠超過圖表上的發現。
和08年海嘯唔同,果陣有重大事故,雷曼倒閉欠下好多錢。
今次實際上無事無幹,純高位散完貨之後隊佐半年後的高峰會。
日理萬機的人聚埋唔會傾無聊野丫嘛,就算馬雲開玩笑式講減稅,都係有備而來傾生意。

牛熊證街貨仲無理頭,牛證一直偏高街貨,壓低唔走,夾高唔食。
除佐大戶有咁既能耐,散戶早就被嚇走或散佐水了!

發新話題