發新話題

NOV 期指 期權

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-11-13 22:23 發表

研究佐 美女先啦!
佢個超大型 Gartley Bat 由 7月20日數到去 11月3日!
橫跨3個幾月,對應唔會時間短。

暫時要留意四個日期:

因為計美國日期,對應香港要額外添多1日,當然可 ...
唔洗太緊張,未似股災,始終莊家劃圖,就如週四一挾,淡倉即死光,週五一插好友毆突,睇番昨天走勢,都以為佢揾到支持後唔多唔少先補補裂口再插,點知莊家控制反彈冇力,後着係週一整多個裂口,又走雞。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-11-14 12:07 發表
唔洗太緊張,未似股災,始終莊家劃圖,就如週四一挾,淡倉即死光,
週五一插好友毆突,睇番昨天走勢,都以為佢揾到支持後唔多唔少先補補裂口再插,
點知莊家控制反彈冇力,後著係週一整多個裂口,又走雞。 ...
http://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20151113/s00005/1447376265867
2015年11月13日 星期五
黎巴嫩連環自殺式爆炸 41死逾200傷 ISIS認襲擊 (08:43)

港女其實出關不遠,不過,等埋出關穩陣D
Anyway, 上面果四個日期已添了1日,直接買道指要提前。

要睇呢個裂口點跌法了, 睇黑期, 守住220, 而十月上升裂口 215 應該係今之淡友終極目標吧?

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2015-11-14 13:23 發表
要睇呢個裂口點跌法了, 睇黑期, 守住220,
而十月上升裂口 215 應該係今之淡友終極目標吧?

道指咁樣跳崖,你仲以為調整呀?
仍有機會彈番去 226 再摸 伴月條 20紙午,但終歸 長命跌。

回復 357# cowbearcar 的帖子

摸番上去先有好位沽吧, ching 不這樣想嗎?

理想與現實,十月頭一直想 調整番一些可以係 通道底上車。
結果長時期緊貼 通道頂直升!
到你10月14日等到時,已經去佐一半有多。
所以要有兩手準備,分注入,佢係緊貼道通底直插,你都要沽架。
股票市場唔係善堂

引用:
原帖由 ourstation 於 2015-11-13 17:58 發表

先睇圖, 今晚再詳細睇睇
睇返700 MAR 2016 PUT 倉
9/2    130蚊 3000張係 CALL PUT 兩邊做, CALL 係$14.13, PUT 係$ 16.41
9/4    130蚊 3000張又係 CALL PUT 兩邊做, CALL 係$14.80, PUT 係$ 16.77
9/24  125蚊 4000張係 PUT 倉, 係$ 8.82
9/30 130蚊1200張係 CALL PUT 兩邊做, CALL 係$11.12, PUT 係 $11.31

3個大倉位130蚊, 總數7200張, CALL PUT 都做既話, 收息機會大
所以最大收益係出年3月落返$130, 最差都係$100啫

呢個位又唔係太差, 出年3月前又唔似股災樣
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2015-10-30 12:15 發表
11月係淡倉底, 紅圈提示, 除非下週有顯注既升幅

月中了, 又回顧下, 先睇圖

11 月仍然係淡倉底, 大戶無反倉, 230沽到落來, 未夠水位

睇番6, 7, 8 番, 同月頭講差唔多, 大富#3滑翔等埋6, 7, 8 番#3一起玩加速向下
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

謝謝師兄,假日反而做功課比較清楚現況。
224樓上的淡倉遠比下面203撈底的重,
做淡得非常明顯!

附件

發新話題