發新話題

NOV 期指 期權

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-11-5 12:57 發表

下次都係入私竇問算,見光x!
某大師日日燈都未有能力影響個市, 你唔洗太擔心

thanks....................

除圖表分析之外,可以用宏觀小小去睇市塲變化,呀爺大力放水谷經濟,經濟越差,支持力越強,個市大插機會幾乎近於零,唯一有個隱憂係呢組調整未能去到22000,所以未敢全力進攻,總之死馬當生馬騎,每次調整都係買上嘅好時機;另外前日放風深港通,市塲疑是炒錯消息,都唔知買還是沽好,以個人意見,呢次正正是開始搞響炒賣深港通鐘,通知大家開始炒作,直至落實,市塲又回復平靜,所以趁個市仍在低位,慢慢吸納一啲深港通概念股。

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-11-4 20:30 發表
有機會見一見 22752 才彈。
你講得岩,話曬隊佐幾個月,難得太陰M男伴月M男水底,仲諗乜做淡。
縮菲士極都起碼升番兩三個月丫,真係新升浪起碼九個月至一年。

話曬10月頭有人開佐15張 268p @ 6500點明顯係 SP,都未平倉。
想淡起碼出年年頭
穿埋!

引用:
原帖由 mon128888 於 2015-11-6 00:54 發表
某大師日日燈都未有能力影響個市, 你唔洗太擔心
搵到都無用, #2600 既 2.6 call 鬼影都無隻。
根本同個莊對賭,畀唔畀你成問題。
流量令人卻步!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-11-6 09:40 發表
穿埋!
心理質素唔夠,今朝食佐一轉無再入場。

回復 218# cowbearcar 的帖子

個市今日靜到, 期指冇乜心跳, 等埋邊買較放心, 228都幾重要

無追沽 渣兜真係敗筆!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-11-6 12:54 發表
無追沽 渣兜真係敗筆!

http://www.etnet.com.hk/www/tc/common/chart_oneminute.php?code=2888
追究過去都唔係辨法嘅,如果真係有信心沽落去配股價,而家沽都仲有大把水位!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

發新話題